Betyg
1
Druvsorter: Corvina 50 % och Rondinella 50 %.
Framställning: Druvorna handskördades i de två sista veckorna i September. Sedan lades de i små trälådor som rymmer sex kilo druvor styck. Där fick druvorna torka under sju månader innan de pressades och sedan jästes på ekfat med sin naturliga jäst. De lagrades sedan på samma ekfat och sin fällning i 12 månader innan de buteljerades.
Utseende: Mörkt röd färg.
Doft: Doften är intensivt bärfruktig med kryddiga och örtiga inslag.
Smak: Söt, viskös och fyllig smak med tydliga björnbär och körsbärstoner. Eftersmaken är lång och komplex med en fint balanserande syra som gör att vinet inte känns kladdigt.
Användningsområden: Exceptionellt bra till smakrika, vällagrade ostar. Allra helst till salta och krämiga mögelostar som du med fördel kan servera en kompott av körsbär eller annan söt frukt till. Passar även till lagrade hårdostar, även dem med sälta. Du kan också använda vinet till desserter av mörk choklad, gärna parade med såser eller tillbehör av röd frukt (hallon, jordgubbar, körsbär). Servera gärna vid 14-16 grader.
Framställning: Druvorna handskördades i de två sista veckorna i September. Sedan lades de i små trälådor som rymmer sex kilo druvor styck. Där fick druvorna torka under sju månader innan de pressades och sedan jästes på ekfat med sin naturliga jäst. De lagrades sedan på samma ekfat och sin fällning i 12 månader innan de buteljerades.
Utseende: Mörkt röd färg.
Doft: Doften är intensivt bärfruktig med kryddiga och örtiga inslag.
Smak: Söt, viskös och fyllig smak med tydliga björnbär och körsbärstoner. Eftersmaken är lång och komplex med en fint balanserande syra som gör att vinet inte känns kladdigt.
Användningsområden: Exceptionellt bra till smakrika, vällagrade ostar. Allra helst till salta och krämiga mögelostar som du med fördel kan servera en kompott av körsbär eller annan söt frukt till. Passar även till lagrade hårdostar, även dem med sälta. Du kan också använda vinet till desserter av mörk choklad, gärna parade med såser eller tillbehör av röd frukt (hallon, jordgubbar, körsbär). Servera gärna vid 14-16 grader.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
500 ml | 290 Kr | 9753002 | Beställning |
Kommentarer
lasseg