Vistalba Corte - 2004

RÖDA VINER 13.9%
Winepartners
Skapades 2008-05-02 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druvor: 40% Malbec, 40% Cab.Sauv. 20% Bonarda
Beskrivning: Stor och välnyanserad doft med inslag av röda bär, katrinplommon, kryddiga björnbär, vanilj och rostade fat. Smaken är rik med stadiga men mjuka tanniner, rostade fattoner samt inslag av björnbär plommon och torkad frukt.
Framställning: Växtplats: Vingården som är 53 ha ligger i Vistalba, Lujan de Cuyo i Mendoza på mellan 950 till 1150 meter höjd. Åldern på rankorna i denna vingård är 57 år. Carlos Pulenta äger vingårdar i andra områden också och förfogar över totalt 350 ha. Vingårds skötsel: Området erbjuder perfekta förutsättningar för vinodling. Detta är et av de absolut första områdena i Argentina som man odlade vin på och historiska bevattningssystem sköter konstbevattningen. Med de goda förutsättningar man har så sköts vingårdarna så när ekologiskt som är möjligt. Vinifiering: Druvorna skördas för hand och läggs i små plast backar som man tar in dem i till vineriet. De anländer på taket och all transport från ankomst till färdigt vin sker via gravitation, ingen pumpning någonstans. Alkoholjäsningen sker vid ca 27 C och pågår i 7 till 10 dagar. Därefter macererar man i ytterligare 5 till 10 dagar innan vinet förs över till franska medelrostade barriquer. Vinet lagras på franska fat i 18 månader och sedan ytterligare minst 10 månader på flaskan innan det släpps till försäljning.
Lagringsmöjligheter: Vinet är mycket fint att dricka nu men kommer att utvecklas ytterligare vid lagring. Det kan sparas i många år tom 5-8 om bra lagringsmöjligheter finns.
Passar bra till: Till medelkraftiga och lite kraftigare köttanrättningar. Varför inte en lammstek med örtdoftande rotfrukter.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 276 Kr 9904001 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer