Betyg
6
Tillverkningssätt
Överjäst Barrel agedTillgänglighet
Ej längre i produktionStil
American Strong AleHumle
Hallertau TettnangSenaste betygen
CHRIS
2013-10-19Kenneth Langstrom
2013-10-07Kinski
2013-01-04OsoGrande
2012-02-17Greystalker
2011-10-28
Smakbeskrivning: Trögflytande öl nästan helt utan skum som påminner om ett starkvin. Stor bränd, mycket komplex doft med inslag av kola, lakrits, torkad frukt (dadlar, fikon) och mörk choklad. Söt smak med inslag av råsocker, mörk choklad, brända mandlar och dadlar.
Passar till: Att smutta på i favoritfåtöljen. Det är också gott som ett alternativ till starkvin. Till desserter som t ex är kryddade med vanilj, kardemumma eller ingefära eller med inslag av nötter eller choklad.
Övrigt: Samuel Adams Triple Bock är ett av de starkaste öl som någonsin har bryggts – 17% alkohol. Det är inte kolsyrat och påminner närmast om en söt Pedro Ximenes Sherry i smaken. Det är bryggt på malt med en tillsats av lönnsirap, dels för smakens skull, dels för att möjliggöra den höga alkoholhalten. Liksom andra öl är det smaksatt med humle, men beskan är knappt noterbar. Samuel Adams Triple Bock bryggdes första gången 1994 och Boston Brewing Company har bara upprepat bryggningen vid två tillfällen 1995 och 1997. Detta öl är alltså bryggt 1997 och lagrat ett antal månader på ekfat innan det tappats på flaska. Olikt de flesta andra öl utvecklas Samuel Adams positivt under flera år. Med tiden blir ölet mer komplext och mindre sött.
Passar till: Att smutta på i favoritfåtöljen. Det är också gott som ett alternativ till starkvin. Till desserter som t ex är kryddade med vanilj, kardemumma eller ingefära eller med inslag av nötter eller choklad.
Övrigt: Samuel Adams Triple Bock är ett av de starkaste öl som någonsin har bryggts – 17% alkohol. Det är inte kolsyrat och påminner närmast om en söt Pedro Ximenes Sherry i smaken. Det är bryggt på malt med en tillsats av lönnsirap, dels för smakens skull, dels för att möjliggöra den höga alkoholhalten. Liksom andra öl är det smaksatt med humle, men beskan är knappt noterbar. Samuel Adams Triple Bock bryggdes första gången 1994 och Boston Brewing Company har bara upprepat bryggningen vid två tillfällen 1995 och 1997. Detta öl är alltså bryggt 1997 och lagrat ett antal månader på ekfat innan det tappats på flaska. Olikt de flesta andra öl utvecklas Samuel Adams positivt under flera år. Med tiden blir ölet mer komplext och mindre sött.
Kommentarer
CHRIS
RollE2k
Ronny T
Ronny T
Arakun
lasseg