Sea Ridge Chardonnay - 2005

VITA VINER 12.5%
Sigva
Skapades 2007-03-21 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Kalifornien USA
Druva
Chardonnay
Senaste betygen
Druvor: 100% Chardonnay
Karaktär: Generös doft med smörigt inslag av ek och tropisk frukt. Smaken är medelstor där doftegenskaperna går igen. Vinet bärs upp av en balanserad friskhet.
Passar till: Till smakrikare rätter av ljust kött, grillad fisk och kyckling. Gärna med lite smakrika tillbehör som kan matcha vinets ekfatskaraktär.
Vininflikation: Skörd under den varmare delen av dagen för att ge en varmare start på jäsningen.
Vinmakare: Ed Moody
Producenthistorik: 1974 grundade Joseph, John och Fred T. Franzia, Bronco Wine Company och är fortfarande ägare och aktörer på vineriet. Företaget är idag den största druvodlaren i världen med 16 000 ha vindruvor i sin ägo. Broncos 5 vinerier är lokaliserade i Kalifornien i Napa Valley, Sonoma Valley och de övriga tre finns i San Joaquin Valley. Vineriet exportererar 7 % av sin totala produktion och de dominerande druvorna är Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Pinot Grigio samt Zinfandel
Området: Vinodlingshistorien i Kalifornien startade 1769 av spanska missionärer från Mexico. Från början producerades mest starkviner, men idag är 95% lättvin. De viktigaste vita druvorna är Chardonnay, Sauvignon Blanc, Colombard och Riesling och för de röda är det Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Pinot Noir, Merlot, Syrah och Petit Syrah. Men även italienska- och Rhônedruvor har blivit vanliga.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 58 Kr 9707201 Beställning
Kommentarer