Betyg
1
Senaste betygen
Namara
2015-11-01lunken
2014-07-16andreas013
2012-07-28HerrHof
2012-07-10Joppe2000
2012-05-26
Smaktyp: Vita viner, fylliga & smakrika, torra
Beskrivning: Ett fruktig och angenäm doft med smörighet, ektoner och inslag av melon och tropiska frukter. Smaken är fyllig med bra frukt och välavvägd rostad fatkaraktär.
Passar till: Till kraftiga fiskrätter samt lättare kötträtter. Varför inte en serranoinlindad kalvschnitzel med gräddig vitvinssås och smörstekt ostronskivling.
Framställning: Egendomen ligger vid floden Lourens dalgång nära staden Somerset West. Fleur du Cap, blomman från Kap, gör verkligen själ för namnet med sin magnifika trädgård, full av prunkande rosor och andra färgrika växter som är så typiska i den södra delen av Sydafrika. I bakgrunden tronar den höga och spektakulära bergskedjan Hottentots-Holland. Ägare till Fleur du Cap är Anton Rupert. Chefsvinmakare; Linley Schulz.
Druvorna är handplockade vid optimal mognad. Alkoholjäsningen startade i tankar för att sedan fortsätta i ekfat, varav 80 procent var fransk ek, 10 procent amerikansk ek och 10 procent ekstavar. För att avrunda syran och få mer krämighet och rikhet i vinet fick 20 procent genomgå malolaktisk jäsning. Innan buteljering lagrades vinet i ekfat tillsammans med jästen under sex månader.
Lagring: Tål men vinner inte nämnvärt på lagring
Beskrivning: Ett fruktig och angenäm doft med smörighet, ektoner och inslag av melon och tropiska frukter. Smaken är fyllig med bra frukt och välavvägd rostad fatkaraktär.
Passar till: Till kraftiga fiskrätter samt lättare kötträtter. Varför inte en serranoinlindad kalvschnitzel med gräddig vitvinssås och smörstekt ostronskivling.
Framställning: Egendomen ligger vid floden Lourens dalgång nära staden Somerset West. Fleur du Cap, blomman från Kap, gör verkligen själ för namnet med sin magnifika trädgård, full av prunkande rosor och andra färgrika växter som är så typiska i den södra delen av Sydafrika. I bakgrunden tronar den höga och spektakulära bergskedjan Hottentots-Holland. Ägare till Fleur du Cap är Anton Rupert. Chefsvinmakare; Linley Schulz.
Druvorna är handplockade vid optimal mognad. Alkoholjäsningen startade i tankar för att sedan fortsätta i ekfat, varav 80 procent var fransk ek, 10 procent amerikansk ek och 10 procent ekstavar. För att avrunda syran och få mer krämighet och rikhet i vinet fick 20 procent genomgå malolaktisk jäsning. Innan buteljering lagrades vinet i ekfat tillsammans med jästen under sex månader.
Lagring: Tål men vinner inte nämnvärt på lagring
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 87 Kr | 201501 | Ordinarie |
Kommentarer
Joppe2000