Fleur du Cap Shiraz Cinsault Viognier

RÖDA VINER 13.5%
Premium wines
Skapades 2010-03-20 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
varg74
2008-10-17 8
Beskrivning: Doften är medelstor med inslag av mörka plommon, björnbär, svarta vinbär, kryddor och rostade fat. Smaken är rik med bra frukt, koncentration och tanninstruktur.
Passar till: Till medelkraftiga och lite kraftigare köttanrättningar.Varför inte en grillad ryggbiff med rödvinssås och västerbottenostfyllda potatiskroketter
Framställning: Fleur du Cap är ett mycket välkänt sydfafrikanskt vinvarumärke och en av flaggskeppen i Distells portfölj. Vinerna tillverkas hos Bergkelder vars anläggning är belägen i hjärtat av Stellenbosch vid sluttningen till berget Papegaaiberg.
Första Fleur du Cap vinet lanserades 1968, 1979 ledde man utveckling genom att lagra kvalitetsvin på små fat av nya fransk ek, och 1998 lanserades de första Fleur du Cap Unfiltered vinerna.

Till boxen Fleur du Cap Shiraz/Cinsaut/Viognier 2006 togs druvorna främst från 6-8 år gamla vingårdar i Stellenbosch. Dessa är främst belägna i Bottelary Hills men också vid Helderberg Mountain. Övriga druvor kommer från Malmesbury och Robertson. Samtiga vingårdar är belägna mellan 110-250 meter över havet och jordmånen varierar från röda granitjordar till sand och grusrika jordar. Druvorna skördades under februari och mars. De blå druvorna fermenterades vid 28 grader Celcius under 6 dagar och Viognier vid 14 grader tillsammans med 2g/liter franska ekchips. Efter den malolaktiska jäsningen lagrades det röda vinet 9 månader på ekfat. 30% av vinet på nya 300 liters fat (80% fransk ek och 20% amerikansk) Resten av vinet,70% lagrades på ett år gamla franska ekfat.

Lanseras som strategisk nyhet på Systembolaget i april.

Lagring: bag-in-box har begränsad hållbarhet och skall inte lagras
Smaktyp: Röda viner, kryddiga & mustiga
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
3000 ml 249 Kr 208808 Ordinarie
varg74
2008-10-17 8

Liknande artiklar
Kommentarer