Barón de Oña Gran Reserva

RÖDA VINER 13%
Winepartners
Skapades 2008-08-25 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Ursprung
Rioja Spanien
Druva
Tempranillo Mazuelo
Senaste betygen
nohnohyeh
2010-09-29 4
Beskrivning: Stor doft med fina inslag av fat, mörka frukter, dill och orökt piptobak och läder. Smaken har mycket bra frukt, fin tanninstruktur. Eftersmaken är mycket lång och ypperligt välbalanserad.
Framställning: Skörden påbörjades den 12e oktober och avslutades den 31a oktober. Man var tvungen att går genom gårdarna vid ett par tillfällen för att nå bästa möjliga resultat. Druvorna kommer från Finca San Martin som omger egendomen Torre de Ona. Man skördar alla sina gårdar för hand under de svalaste delen av dygnet så att druvorna är i perfekt kondition när de anländer till vineriet. Vinerna jäser på rostfria temperaturkontrollerade ståltankar. Alkoholjäsningen och macerationen pågick i 10 dagar och den malolaktiska jäsningen följde därefter. Vinet fick vila på ståltank fram till april 1999, då de fördes över fat, 2/3 amerikansk och 1/3 fransk ek. Man genomförde omdragningar var sjätte månad fatlagringen. Man buteljerade vinet i juli 2002 efter en mycket lätt filtrering för att behålla maximalt med smaker. Därefter påbörjades butelj lagringen
Lagringsmöjligheter: En njutning att dricka idag, men kan mycket väl lagras ytterligare i några år om man så önskar.
Passar bra till: Detta är det rätta vinet att dricka till smakrika, kryddstarka kötträtter. En välkänd och omtyckt rätt är pepparstek med rösti och rödvinssky. Vinet har en mycket fin strävhet, kompakt men mjuk, som klarar av starka kryddor utan att upplevas eldig. Dessutom har vinet en sådan generös, lite söt fruktighet, som balanserar kraften i maten.
nohnohyeh
2010-09-29 4

Liknande artiklar
Kommentarer