Betyg
1
Druvsorter: Shiraz 94%, Viognier 6%
Framställning: Viogniern och Shirazdruvorna var ”crushed” tillsammans, sedan fick dom ligga på öppna fermenteringstankar. Skalkontakt åstadkom dom genom pump och ”punch down” teknik och sedan genomgick vinet malolaktisk jäsning för att sedan lagras på fransk och amerikansk ek i 13 månader, varav 35% var ny.
Utseende: Ung, mörkt rubinröd färg.
Doft: Vinet har en djupt koncentrerad och kryddig Shiraz frukt som lyfts fram av ett nyanserat inslag av Viognier
Smak:Vinet uppvisar en modern och generös stil med både friskhet och stramhet som balanseras av ett charmigt inslag av fruktsötma som ger vinet ett brett användningsområde. Det fantastiska som sker i vinet när det tillsätts lite Viognier är att strukturen i vinet rundas av och en kryddig tuffhet får ett sammetslent inslag.
Användningsområden: Vinet gör sig bra tillsammans med rätter av både kött, vilt och kyckling där sås och tillbehör kan uppvisa både syrlighet, sälta samt viss sötma. Exempelvis en köttgryta med bacon, svamp, syltlök och rödvin passar lika bra som en klassisk svensk anrättning av vilt med gräddig messmörsås och lingon. Vinet fungerar ypperligt att drickas utan krav på matiga tillbehör då det är så balanserat och avrundat trots sin kryddigare karaktär
Framställning: Viogniern och Shirazdruvorna var ”crushed” tillsammans, sedan fick dom ligga på öppna fermenteringstankar. Skalkontakt åstadkom dom genom pump och ”punch down” teknik och sedan genomgick vinet malolaktisk jäsning för att sedan lagras på fransk och amerikansk ek i 13 månader, varav 35% var ny.
Utseende: Ung, mörkt rubinröd färg.
Doft: Vinet har en djupt koncentrerad och kryddig Shiraz frukt som lyfts fram av ett nyanserat inslag av Viognier
Smak:Vinet uppvisar en modern och generös stil med både friskhet och stramhet som balanseras av ett charmigt inslag av fruktsötma som ger vinet ett brett användningsområde. Det fantastiska som sker i vinet när det tillsätts lite Viognier är att strukturen i vinet rundas av och en kryddig tuffhet får ett sammetslent inslag.
Användningsområden: Vinet gör sig bra tillsammans med rätter av både kött, vilt och kyckling där sås och tillbehör kan uppvisa både syrlighet, sälta samt viss sötma. Exempelvis en köttgryta med bacon, svamp, syltlök och rödvin passar lika bra som en klassisk svensk anrättning av vilt med gräddig messmörsås och lingon. Vinet fungerar ypperligt att drickas utan krav på matiga tillbehör då det är så balanserat och avrundat trots sin kryddigare karaktär
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 79 Kr | 1292201 | Beställning |
Kommentarer
Cmart