Betyg
2
Smakbeskrivning: Kopparröd färg. Stor maltig doft med karamellton och inslag av rostat bröd. Fyllig smak med lätt bränd ton och viss maltsötma. Lång eftersmak med bra beska och fin humlekaraktär.
Passar till: Ett bra val till grillat och stekt kött, gärna i rätter där köttet spelar huvudrollen. Bakad potatis eller rotfrukter passar också bra till. Tänker du servera bearnaisesås till, är detta ett mycket bättre val än rödvin.
Övrigt: Nørrebro Bryghus i hjärtat av Köpenhamn startades 2003 av Anders Kissmeyer som tidigare varit laboratoriechef och kvalitetsansvarig på Carlsberg. Inspirerad av utvecklingen i USA med American Craft Breweries, vill han förnya dansk ölkultur. Anders Kissmeyers bakgrund som kvalitetsansvarig märks tydligt på bryggeriets hemsida där han ingående förklarar varför Nørrebro Bryghus har kortare hållbarhet på sina öl och varför ölet pasteuriseras. Nørrebro Bryghus har helt nyligen börjat tappa öl på flaska, detta öl bryggs i ett nytt bryggeri utanför Köpenhamn, men med samma bryggmästare och med samma kvalitetsfilosofi.
Ravnsborg Rød är bryggt på en blandning av tysk münchenermalt och engelsk Maris Otter pale ale malt, kompletterad med en liten del crystal malt för färgens och karamelltonens skull. Den tyska humlesorten Perle ger det mesta av bitterheten medan amerikansk aromahumle, bland annat sorten Amarillo, ger ölet sin särprägel. Ölet är överjäst, men vid en relativt låg temperatur, så att humlekaraktären ska komma fram tydligare.
Passar till: Ett bra val till grillat och stekt kött, gärna i rätter där köttet spelar huvudrollen. Bakad potatis eller rotfrukter passar också bra till. Tänker du servera bearnaisesås till, är detta ett mycket bättre val än rödvin.
Övrigt: Nørrebro Bryghus i hjärtat av Köpenhamn startades 2003 av Anders Kissmeyer som tidigare varit laboratoriechef och kvalitetsansvarig på Carlsberg. Inspirerad av utvecklingen i USA med American Craft Breweries, vill han förnya dansk ölkultur. Anders Kissmeyers bakgrund som kvalitetsansvarig märks tydligt på bryggeriets hemsida där han ingående förklarar varför Nørrebro Bryghus har kortare hållbarhet på sina öl och varför ölet pasteuriseras. Nørrebro Bryghus har helt nyligen börjat tappa öl på flaska, detta öl bryggs i ett nytt bryggeri utanför Köpenhamn, men med samma bryggmästare och med samma kvalitetsfilosofi.
Ravnsborg Rød är bryggt på en blandning av tysk münchenermalt och engelsk Maris Otter pale ale malt, kompletterad med en liten del crystal malt för färgens och karamelltonens skull. Den tyska humlesorten Perle ger det mesta av bitterheten medan amerikansk aromahumle, bland annat sorten Amarillo, ger ölet sin särprägel. Ölet är överjäst, men vid en relativt låg temperatur, så att humlekaraktären ska komma fram tydligare.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
500 ml | 49 Kr | 8302301 | Beställning |
Kommentarer
nazzty
GAISAke