Cuvée des Abrigans Château des Erles - 2008

RÖDA VINER 13%
Premum Wines
Skapades 2010-05-03 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Smaktyp: Röda viner, kryddiga & mustiga
Druvor: Carignan 33%, Grenache 33%, Syrah 33%, Resterande druvor-ingen uppgift
Beskrivning: En medelstor fruktig doft med läckra röda bär och frukttoner med typisk örtig kryddighet. Bra smakrikedom och frukt med elegant örtig avslutning
Passar till: Till medelkraftiga och lite kraftigare köttanrättningar. Varför inte En mustig vildsvinsgryta med vitlök och örtkryddor.
Framställning: Sedan generationer har familjen Lurton specialiserat sig på att framställa vin av Sauvignon Blanc från Bordeaux. Jacques & François Lurtons bordeauxviner kommer från olika egendomar i Entre-Deux-Mers.

Sedan 15 år gör Jacques och François också vin i Sydfrankrike. De attraherades av de exceptionella och mångskiftande växtplatserna och av den potential som fanns i området. Med support av vinodlare i området har bröderna Lurton lyckats skapa en imponerande rad av druvsortsviner men gör också många med beteckningen appellation contrôlée. Vinerna från Sydfrankrike representerar idag nästan hälften av brödernas produktion i världen.
Druvorna som kommer från egna vingårdar har handplockats vid perfekt mognad. De hela bären fördes sedan till tankar är själva jäsningsprocessen ägde rum enligt; alkoholjäsning av hela bär tekniken (carbonic maceration). Efter själva alkoholjäsningen lämnades vinet på jästen under flera månader innan det buteljerades
Lagring: Är mycket läcker att dricka idag, men kommer även att klara och utvecklas av lagring ett par år.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 89 Kr 8310101 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer