Groenland Reserve Shiraz - 2005

RÖDA VINER 14%
Klunk
Skapades 2009-02-11 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Familjen Steenkamp har ägt vingården Groenland i över 70 år. Idag är det tredje generationen Steenkamp som för familjens traditioner vidare genom att producera enastående röd viner i ett område som heter Bottelary som ligger i Stellenbosch. Gårdens produkter får ofta bra placeringar i tävlingar världen över och den Shiraz som vi nu lansera i Sverige är inget undantag.

Tack vare ett klimat med varma sommrar och nederbördsrika vintrar har man perfekta förutsättningar för vinproduktion där man ställer höga krav på en jämn och hög kvalitet. Av gårdens 188 ha är 152 ha vinodlingar. En tredjedel av produktionen använder man för egen vintillverkning och resterande två tredjedelar säljs till KWV i Paarl och Distell i Stellenbosch.

Vinifikation: Detta vin har legat på nya ameikanska ekfat i 12 månader och därefter ytterligare 12 månader på flaska innan vinet släpps för försäljning.
Doft och smak: Doften är stor av mörka bär, vanilj, hallon och en lätt rökighet. I smaken hittar man karaktär av hallon, peppar, mint och avslutet är långt med en finstämd vaniljton.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 129 Kr 8324001 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer