Laroche Rosé de la Chevalière - 2007

ROSÉVINER 12%
Philipson & Söderberg
Skapades 2008-10-01 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
VdP d'Oc
Druva
Syrah Grenache Merlot
Senaste betygen
Årgångar
2007
2011
Ursprung: Frankrike - Languedoc-Roussillon - Vin de Pays d'Oc
Karaktär: Guldmedalj till Laroche Rosé de la Chevaliere i tävlingen le Mondial du Rosé. Arrangör Oenologues de France, 21-23 april 2007 i Cannes, Frankrike. Ljust rosa med tydlig bärig doft mot körsbär och små röda. Torr med tydlig fruktighet och mogen ton av körsbär.
Druvor: Merlot, Syrah, Grenache
Lagras: SKRUVKAPSYL. Lagras ej.
Passar till: Börja med lite charkuterier, marinerade oliver, tapenade på crostini är perfekt. Fortsätt med en fisksoppa med vitlök och fänkål, avsluta sedan med en bit getost. Vinet passar då till hela måltiden!
Mer om Laroche Rosé de la Chevalière: Generellt var klimatiska förutsättningarna mycket förmånliga 2006. Efter en ovanligt vacker vår följde en lika ovanligt het juli men som tur var balanserades det hela av en relativt sval augusti. Detta gav bra sockernivå i druvorna samtidigt som syran levde kvar. Totalt sett en tidig skörd med mycket sund fin frukt. Den välrenommerade producenten Laroche, med ursprung i Chablis, gör sedan ett antal år vin i södra Frankrike. Basen i verksamheten är gården Mas de la Chevaliere i Beziers utanför Montpellier. Samtliga vita och rosa viner från Laroche säljs i Sverige med "stelvin", patenterad skruvkapsyl, för att undvika korkens påverkan på vinet. Merlotdruvan kommer från från Carcassonne och Cévennes, syrah från Cévennes och grenache från Béziers. De skördades första halvan av september. Pressades på ursprungsställe under kontroll av Laroche, hela klasar pressas i pneumatisk press. Utvald jäst (från Champagne). Macerering tio timmar med skal. Därefter jäsning två-tre veckor vid 12-17° C på rostfritt stål. Ingen malolaktisk jäsning. Lagring tre månader på rostfria tankar. Klarning bentonit. Buteljering, minimal filtrering för att behålla maximal naturlig karaktär.
Liknande artiklar
Kommentarer