Saint Clair Wairau Reserve Sauvignon Blanc - 2006

VITA VINER 13%
Sigva
Skapades 2008-04-28 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2006
2011
2012
Druvor: 100% Sauvignon Blanc
Karaktär: Doften är medelstor, med intensiva dofter av passionsfrukt, svarta vinbär och krusbär. Torrt, krispigt vin med smak av krusbär, passionsfrukt, samt inslag av mineraltoner. Krispig frisk syra med en lång, rik och elegant smak.
Passar till: Smakrika rätter av fisk, gärna lax, eller ljust kött med örter och lätta såser med citrus, vitt vin, grädde eller creme fraiche.
Vinifikation: Nattskörd i mars från vingården Lowe Wairau Valley. Kalljäsning i rostfria ståltankar under 2 månader. Ingen malolaktisk jäsning. Vinet fick sedan mogna i 3 månader.
Vinmakare: Matt Thomson
Producenthistorik: Saint Clairegendomen, grundad 1978 av Neal och Judy Ibbotson, var en av de första privatägda vingårdarna i Marlborough. Namnet Saint Clair härstammar från familjen Sinclair som var med och byggde det första huset i byn Blenheim. Under tidens gång ändrades slutligen namnet till Saint Clair. Druvorna på gården såldes urpsrungligen till lokala vinföretag, men en önskan om att höja kvaliteten på druvorna ledde slutligen år 1994 till etableringen av Saint Clair Estate Wines.
Området: De första druvorna planterades så sent som 1973 och stjärnan bland druvorna i området är Sauvignon Blanc. Kombinationen av grund, stenig, fridränerande jordmån med många antal soltimmar och lite kallare nätter, resulterar i viner med hög smakkoncentration.
Länk till www.saintclair.co.nz
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 145 Kr 9748901 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer