Domaine du Vieux Lazaret - 2008
RÖDA VINER 14.5%
Pernod & Richard Sweden
Skapades
2007-02-16
av
iglaset
Betyg
2
Ursprung
Rhonedalen Côtes du Rhône Châteauneuf-du-Pape FrankrikeDruva
Mourvedre Cinsault Syrah GrenacheSenaste betygen
Snusmumriken
2016-01-30lunken
2013-12-20bohz
2013-07-14fredriklun
2012-10-10sanjis
2012-01-28
Areal: Vingården är uppdelad i 35 olika delar (parcelles) på totalt 80 hektar. 70 hektar planteras med blå och 10 hektar med gröna druvor.
Druvsorter: 4 dominerande sorter: Grenache noir, syrah, mourvèdre och cinsault. Dessa ger strukturen och de dominerande aromerna.
Vinberedning: Druvorna plockas för hand och en noggrann sortering görs sedan. Bara de bästa frukterna får sedan jäsas och utvecklas till ett av de klassiska vinerna i Châteauneuf-du-Pape.
Traditionell teknik används för att framställa vinet.
Vinerna mognar 14- 20 månader i tank och i ekfat innan de blandas och buteljeras på egendomen.
Färg: Mörk och djup rödbrun färg.
Doft: Kryddiga aromer med arom av skog, och jord. En komplex doft.
Smak: Ett fylligt och kryddigt vin med lång mjuk eftersmak.
Serveringstemp: ca 16 -18°C.
Hållbarhet: Kan drickas nu men gärna lagras upp till 12 år.
Vin och mat: Passar utmärk till nötkött, vilt, kryddiga kötträtter, mustiga grytor och ost. Bra även till chokladefterrätter.
Producent: Namnet ”Vieux Lazaret” har sitt ursprung från 1600-talet. Det fanns då, i byn Châteauneuf-du-Pape, ett ”Lazaret”, d v s ett klosterhärbärge. Det sköttes av ”Lazarister”, munkar som tog emot gamla, fattiga och sjuka människor.
Lazaristerna är en munkrörelse som grundades 1625 av Saint Vincent de Paul och som fäste vikt vid att predika evangeliet för de fattiga. Denna grupp slog sig ner i Paris i Lazarets hus redan 1632, därav namnet ”Lazariste”.
Quiot-familjen ägde klosterhärbärget i två sekel och 1915 bestämde de sig för att uppkalla sin viktigaste vingård efter härbärget, och namnet blev således: ”Le Domaine du Vieux Lazaret”. Med pappa, mamma, dotter och son i firman är familjebanden och stoltheten klar: Här borgar deras namn för kvaliteten.
Druvsorter: 4 dominerande sorter: Grenache noir, syrah, mourvèdre och cinsault. Dessa ger strukturen och de dominerande aromerna.
Vinberedning: Druvorna plockas för hand och en noggrann sortering görs sedan. Bara de bästa frukterna får sedan jäsas och utvecklas till ett av de klassiska vinerna i Châteauneuf-du-Pape.
Traditionell teknik används för att framställa vinet.
Vinerna mognar 14- 20 månader i tank och i ekfat innan de blandas och buteljeras på egendomen.
Färg: Mörk och djup rödbrun färg.
Doft: Kryddiga aromer med arom av skog, och jord. En komplex doft.
Smak: Ett fylligt och kryddigt vin med lång mjuk eftersmak.
Serveringstemp: ca 16 -18°C.
Hållbarhet: Kan drickas nu men gärna lagras upp till 12 år.
Vin och mat: Passar utmärk till nötkött, vilt, kryddiga kötträtter, mustiga grytor och ost. Bra även till chokladefterrätter.
Producent: Namnet ”Vieux Lazaret” har sitt ursprung från 1600-talet. Det fanns då, i byn Châteauneuf-du-Pape, ett ”Lazaret”, d v s ett klosterhärbärge. Det sköttes av ”Lazarister”, munkar som tog emot gamla, fattiga och sjuka människor.
Lazaristerna är en munkrörelse som grundades 1625 av Saint Vincent de Paul och som fäste vikt vid att predika evangeliet för de fattiga. Denna grupp slog sig ner i Paris i Lazarets hus redan 1632, därav namnet ”Lazariste”.
Quiot-familjen ägde klosterhärbärget i två sekel och 1915 bestämde de sig för att uppkalla sin viktigaste vingård efter härbärget, och namnet blev således: ”Le Domaine du Vieux Lazaret”. Med pappa, mamma, dotter och son i firman är familjebanden och stoltheten klar: Här borgar deras namn för kvaliteten.
Kommentarer
cylego
bjorken