Spier Vintage Selection Pinotage Shiraz Merlot Malbec - 2005

RÖDA VINER 13.5%
Domaine Wines
Skapades 2007-08-16 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Rött vin från Stellenbosch, Sydafrika

Området: I Kapprovinsen görs den största delen av allt vin i Sydafrika. Här finns naturligt bra förutsättningar för att göra viner av bra kvalitet. Klimatet är svalt tack vare Benguelaströmmen i Atlanten. Vattnet blir sällan varmare än 14 grader här. Det var också här som de första vinplantorna planterades 1652. Spier Wines ligger i Stellenbosch som utgör hjärtat av vinnäringen i Sydafrika. Druvorna till Spier Vintage Selection 2006 tas från vingårdar i Stellenbosch som tillhör Spier.
Producenten: Från och med december 2006 har Spier avskilts från Winecorp som de sedan 1999 varit inlemmade i. Det nya namnet är Spier Wines som nu jobbar med sina egna viner Spier, Savanha, Sejana och Naledi.. I Stellenbosch ligger både vinanläggning, parker med vilda djur och restauranger och resortanläggning. Man har på senare år investerat mycket i ny utrustning i både produktionsanläggningar och tappningsanläggning. Mycket jobb har också lagts ner i vingårdarna för att förbättra kvaliteten.
Vinet: Vinet är gjort på pinotage 40%, vilket är lagrat 3 månader på nya amerikanska ekfat, shiraz 40%, vilket är lagrat på nya franska ekfat i 5 månader, merlot 10 %, vilket är lagrat på nya franska ekfat i 6 månader samt malbec 10%, vilket har lagrats på ett år gamla fat i 6 månader. Druvorna kommer från olika vingårdar i Stellenbosch. Efter jäsning och lagring separat för de olika druvsorterna har vinet blandats till det slutgiltiga vinet som kallas Cape Blend. Cape blend innebär pinotage blandat med bordeauxdruvor.
Karaktär: Mörk rödblå färg. Stor doft med inslag plommon, körsbär, kryddighet och lätt rökighet. Ganska fylligt och smakrikt vin med aromatisk fruktighet mörka bär bra balans mellan frukt- och garvsyra. God rätt lång, lätt rökig eftersmak.
Serveras: Passar utmärkt ill en mustig och kryddig nöt- eller viltgryta.
Passar också gott till en grillad biffstek med en pepprig sås. Serveras vid 18 grader.
Lagring: Vinet är ungt men gott att dricka nu. Vinner på 1-2 års lagring.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 84 Kr 9956401 Beställning
Kommentarer