Inurrieta Mediodía - 2006

ROSÉVINER 13.5%
Arvid Nordquist Vin och Sprithandel
Skapades 2007-11-26 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
Grodan boll
2008-02-21 8
Karaktär: Mediodía är en härligt läcker rosé med en inbjudande rosaröd färg, stor fruktig doft av mogna jordgubbar, moreller och körsbär. Smaken är generöst fruktig, delikat med inslag av mogna röda bär i en balanserad syra. Torr och frisk, ganska fyllig i en elegant avslutning.
Passar till: En läcker rosé är alltid en god aperitif. Den friska och fruktiga smaken i vinet passar väl tillsammans med sommarens fräscha sallader och till lättare, inte så kryddstarka asiatiska rätter.
Kvalitetsfaktorer: Vingården ligger ca 350 m över havet och det råder ett medelhavsklimat med fuktiga vindar från Pyréenerna. Hettan och de många soltimmarna i kombination med svalare vindar ger aromatiska druvor med generöst med färg i skalen. Vinstockarna växer på väldränerad ler- och kalkrik jord.
Vinet framställs på traditionellt vis. Musten macereras med skalen i 24 timmar före temperaturkontrollerad jäsning i ståltank i 25 dagar. Det färdiga vinet mognar sedan 3 månader på sin jästfällning i ståltank.
Kort om: Inurrietas viner har fått mycket positiva omdömen av landets vinjournalister bland annat med höga poäng spanska vinbibeln “Peñin Guide”.

Genom en kombination av hårt, minutiöst arbete och tillvaratagandet av områdets gamla vintraditioner har bodegans viner fått stor internationell uppmärksamhet.

Bodega Inurrieta startade 1999 och ligger i ”Ribera Alta” mitt i DO Navarra i norra Spanien med det mäktiga Pyréenerna i norr och det kulliga Rioja Baja i söder. Egendomen ligger i närheten av staden Falces, en historisk trakt där man odlat vin sedan romartiden. Vingårdarna ligger på tre olika altituder, från 300 till 475 meter över havet, så att varje druvsort får växa där den uppvisar sin allra bästa sida. Vineriet är familjeägt och omfattar 200 hektar med en årlig produktion på cirka 1 500 000 flaskor.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 70 Kr 9967701 Beställning
Grodan boll
2008-02-21 8

Liknande artiklar
Kommentarer