Maven Sauvignon Blanc - 2006

VITA VINER 14%
Mondo Wine Sweden AB
Skapades 2007-08-20 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druva: 100% Sauvignon Blanc
Framställning: Druvorna kommer Mavens egen vingård, Cravens Road. Vingården är differentierad medvetet i form av skild gallring i vinrankornas lövverk. Detta avspeglar sig direkt på druvornas sammansättning och smak, mer solexponering ger mogna och tropiska frukt toner. En mognare del, handskördade separat, jäste utan tillsats av jäst på ett år använda franska barriquer. Då skörden pågick under tre veckor och varje del av vingården plockades separat är spektrat av frukt och aromer brett. En grönare del av skörden fick jäsa svalt på ståltank för att bevara sin krispighet, friskhet och Marlborough 's omisskänliga signum.
Vinet: Upplyftande aromer av passionsfrukt omhuldat av krusbär. Ett livligt vin med balanserad melon och lime friskhet tillsammans med rik, mogen tropisk frukt i smak och eftersmak. Varsam användning av ett år använda franska ekfat i en del av vinet ger tyngd och komplexitet
Producenten: Maven Wines har funnits sedan 2005 och huserar idag över 120 hektar vingårdsmark där 80 hektar utgörs av den egna vingården Cravens Road och resterande är kontrakterad mark runt om i Marlborough. Vingården Cravens Road är belägen vid idylliska Richmond Range och med vinrankorna planterade endast 200 m från Wairau floden. Jorden är djup fertil lera som håller vattnet kvar väl, vilket i sin tur ger god struktur och mognad. 80 hektar vingårdsmark med vinrankorna mycket tätt planterade i nordsydlig riktning för bästa solexponering. Här växer Sauvignon Blanc och Pinot Gris. De kontrakterade vingårdarna är Dry Hills, Berakah, Rapuara och Hawkesbury. Druvorna är Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir och Chardonnay. Jordmånen är lerblandad och med god dränering. Skiljer sig från övriga gör vingårdsmarken Hawkesbury med sten och lerblandad jordmån. Belägen längs Omaka Rivers Strand och med de tidigaste planterade vinstockarna i Marlborough. Phil Dagger är initiativtagare till Maven. Med sitt förflutna i it branschen och internationell marknadsföring kring denna, tog han hjälp av Oenolog Mike Just. Mike Just ledord är balans. I viljan att ge nyans och dimmension till det färdiga vinet, utan att ge avkall på dess naturliga smakspektra är Mike Just med från arbetet i vingården, experimenterar med de vilda jästerna och lägger stor vikt vid att blanda vinet från de olika ståltankarna och ekfaten. Här är det en kombination av intuition och vetenskaplig analys. Ett tillvaratagande och samtidigt en utveckling av såväl nya tekniker som bevisade traditionella metoder. Nära samarbetspartner är Damian Adams, "All great wines start in the vineyard", vitikulturist. Hans filosofi är att söka balans mellan vinrankan och jorden och därmed låta de olika vingårdarnas jordmån tala sitt tydliga språk och ge sitt tydliga uttryck.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 124 Kr 8352101 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer