Calvados du Pays d'Auge 6 ans d'âge

SPRIT 40%
Ward Wines
Skapades 2007-08-02 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Familjen Camut har tillverkat sin prisbelönta Calvados i Pays d’Auge, den finaste regionen för framställning av Calvados, sedan 1800-talet och traditionen förs idag vidare av Adrien Camuts barnbarn. Adrien Camut var en av pionjärerna när det gäller att framställa Calvados av hög kvalitet och började redan för 50 år sedan sälja så kallad provningscalvados till de finare restaurangerna i Paris. I dag finns Camut representerade på många av de bättre restaurangerna i Frankrike.

Familjen har över 4000 äppelträd bestående av 25 sorter. Det är även tillåtet att använda päron i framställningen men det gör ej Camut. En månad innan skörd leder man bort kossorna som annars betar i äppelträdgårdarna. I september månad destilleras 90 procent av cidern som har lagrats från föregående år. Destilleringsmetoden har utvecklats av Adrien Camut själv och cidern destilleras två gånger men även till viss del kontinuerligt.

Lagringen sker på gamla ekfat och flyttas regelbundet för att öka oxideringen. För att se till att syret byts löpande sänks nivåerna i faten gradvis och på så vis är faten fyllda till 2/3 och ¾. Blandningen görs så naturligt som möjligt och Calvadosen buteljeras hantverksmässigt och ofiltrerade. Den yngsta calvadosen lagras 6 år.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
700 ml 677 Kr 8371001 Beställning
Kommentarer