Betyg
0
Senaste betygen
Årgångar
2007 |
2009 |
Druvor: Nero d’Avola
Vinifiering: Nero d’Avola är en druvsort som troligtvis grekerna förde med sig till södra Italien och Sicilien koloniserades på 600-talet f kr. Idag odlas druvan lite i Calabrien men framför allt på Sicilien. Med tanke på det fokus som Sicilien har fått kommer säkert druvan att segla upp som den riktiga modedruvan inom kort. Feudo Arancio lagrar inte denna Nero d’Avola på fat utan låter frukten tala helt och hållet.
Doft: Varm, fruktig, mörk och lite körsbärssöt doft med inslag av viol.
Smak: Medelfylligt vin med smak av mörk frukt, kryddighet och toner av körsbärs-kärnor i eftersmaken.
Passar till: Ett vin som går att kombinera till mycket, allt från grillad och sotad fisk till pasta, pizza, kyckling och grillat nötkött.
Vinifiering: Nero d’Avola är en druvsort som troligtvis grekerna förde med sig till södra Italien och Sicilien koloniserades på 600-talet f kr. Idag odlas druvan lite i Calabrien men framför allt på Sicilien. Med tanke på det fokus som Sicilien har fått kommer säkert druvan att segla upp som den riktiga modedruvan inom kort. Feudo Arancio lagrar inte denna Nero d’Avola på fat utan låter frukten tala helt och hållet.
Doft: Varm, fruktig, mörk och lite körsbärssöt doft med inslag av viol.
Smak: Medelfylligt vin med smak av mörk frukt, kryddighet och toner av körsbärs-kärnor i eftersmaken.
Passar till: Ett vin som går att kombinera till mycket, allt från grillad och sotad fisk till pasta, pizza, kyckling och grillat nötkött.
Kommentarer