Stormhoek Pinotage Rosé - 2007

ROSÉVINER 13%
Domaine Wines
Skapades 2008-10-01 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Rosévin från Sydafrika, Western Cape
Området: Ursprunget till vinet är Western cape vilket innefattar Coastal Region och Breede River Valley. Beteckningen Western Cape används oftast för viner som exporteras till EU. Druvorna till detta vin växer i Wellington som tillhör vindistriktet Paarl. Här består många av vingårdarna av flodbäddsjordmån som ofta är planterade på bergssluttningar, eftersom området är mycket kuperat. Pinotage trivs här och ger viner med bra syra och fina, rena hallontoner. Uppbindning och beskärning av pinotagestockarna sker så att bladen täcker druvorna så att de skyddas från den heta solen. Vingårdarna ligger längs med Berg River.
Producenten: Stormhoek Winery ligger i Doolhof Valley i Wellington. Egendomen innefattar 80 hektar vingårdar där de äldsta är 100 år gamla. Den som leder arbetet här är vinprofilen Graham Knox, som också är delägare i vineriet. Graham Knox har sina rötter i Australien men har bott och verkat i Sydafrika i
mer än trettio år. Stormhoekvinerna har snabbt vunnit popularitet runtom i världen. Graham har skrivit fyra böcker om sydafrikanska viner.
Vinet: Druvorna till vinet Stormhoek Pinotage Rosé skördas cirka en vecka innan man skördar druvorna som ska användas till det röda vinet för att ge vinet friskhet och fruktighet. Efter att druvorna krossats får musten och skalen ligga i låg temperatur i några timmar för att utvinna önskad färg och arom. Därefter separeras skalen från musten och vinet vinifieras som deras sauvignon blanc-viner; den kylda musten ligger i sluten tank utan syrekontakt under ett täcke av kvävgas. Jästen tillsätts och när temperaturen ökar startar jäsningen som varar i cirka två veckor och stannar av när allt socker är förbrukat. Efter det får vinet vila på jästen i slutna ståltankar för att ge extra fräschhet samt aromer tills buteljeringen sker.
Karaktär: Stormhoek Pinotage Rosé är ett jordgubbsfärgat, klart vin med doft av hallon, vinbär och körsbär. Smaken är lätt och fräsch. Serveras Vid en temperatur av 6-8 grader blir vinet perfekt som en sommarapéritif, till fisksoppan eller den halstrade abborren.
Lagring: Lagra detta vin i cirka 20 år så kommer ni att bli överraskade. Skämt åsido – drick nu i sommar. Rosé ska i de allra flesta fall drickas så ungt som möjligt.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 69 Kr 9773601 Beställning
Kommentarer