Betyg
1
Senaste betygen
shaitan
2015-04-20Ekmartinsson
2013-09-08Angelripper
2011-08-07chrillewi
2011-07-25mocoso
2011-05-26Årgångar
2007 |
2010 |
Karaktär: Ett medelfylligt, lättdrucket och fruktigt vin med friska egenskaper.
Lagras: Bör drickas ungt.
Passar till: Utmärkt till lätta kötträtter som fläsk eller kalv, pasta och kyckling.
Mer om Chianti: Det största i Ruffinoportföljen är tveklöst Chianti (uttalas kianti). Klassikern var en gång arketypen för italienskt vin med sin bastflaska och extremt lätta odefinierade karaktär. Tidigare var Chiantivinerna en blandning av vita och röda druvor. Idag är det tillåtet, och allt vanligare, att göra vinet enbart på sangiovese. Med moderna metoder får man fram viner med lättdruckna, fruktiga och friska egenskaper. Chianti Ruffino passar utmärkt till lätta kötträtter som fläsk eller kalv, pasta och kyckling. Det italienska vinhuset Ruffino grundades för över 100 år sen. Historien började med att två kusiner satte igång att utforska Toscano-regionens naturtillgångar. De köpte druvor från lokala odlare och började producera vin. År 1877 etablerade de, Ilario och Leopoldo, firman I.L. Ruffino. Framgångarna kom nästan omedelbart. Redan efter fyra år vann deras Chiantivin utmärkelser, och namnet blev snart ett begrepp för kvalitetsvin istället för ett varumärke. Så småningom kom nytt blod in i firman. Det var familjen Folonari som blev delägare 1913, med två bröder Francesco och Italo Folonari som representerade tredje generationen vinmakare med ett nedärvt nationellt erkännande. De, med sina goda kunskaper, kom att betyda enormt mycket för Ruffinos fortsatta framtid och framgångar. Numera är det endast medlemmar ur familjen Folonari som är ägare av Ruffino.
Lagras: Bör drickas ungt.
Passar till: Utmärkt till lätta kötträtter som fläsk eller kalv, pasta och kyckling.
Mer om Chianti: Det största i Ruffinoportföljen är tveklöst Chianti (uttalas kianti). Klassikern var en gång arketypen för italienskt vin med sin bastflaska och extremt lätta odefinierade karaktär. Tidigare var Chiantivinerna en blandning av vita och röda druvor. Idag är det tillåtet, och allt vanligare, att göra vinet enbart på sangiovese. Med moderna metoder får man fram viner med lättdruckna, fruktiga och friska egenskaper. Chianti Ruffino passar utmärkt till lätta kötträtter som fläsk eller kalv, pasta och kyckling. Det italienska vinhuset Ruffino grundades för över 100 år sen. Historien började med att två kusiner satte igång att utforska Toscano-regionens naturtillgångar. De köpte druvor från lokala odlare och började producera vin. År 1877 etablerade de, Ilario och Leopoldo, firman I.L. Ruffino. Framgångarna kom nästan omedelbart. Redan efter fyra år vann deras Chiantivin utmärkelser, och namnet blev snart ett begrepp för kvalitetsvin istället för ett varumärke. Så småningom kom nytt blod in i firman. Det var familjen Folonari som blev delägare 1913, med två bröder Francesco och Italo Folonari som representerade tredje generationen vinmakare med ett nedärvt nationellt erkännande. De, med sina goda kunskaper, kom att betyda enormt mycket för Ruffinos fortsatta framtid och framgångar. Numera är det endast medlemmar ur familjen Folonari som är ägare av Ruffino.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
375 ml | 41 Kr | 231002 | Ordinarie |
750 ml | 69 Kr | 231001 | Ordinarie |
1500 ml | 129 Kr | 231006 | Ordinarie |
Kommentarer
mocoso