Framför vingårdens mycket vackra och spektakulära huvudbyggnad står en gigantiskt staty av två avelshingstar. Peter Riddoch Rymill som är ägare av Rymill är förutom vinproducent även en entusiastiskt hästälskare. Peter och hans hustru Judy planterade första vinstockarna 1974 och grundade Rymill Coonawarra Winery 1990. Även om vinstockarna är relativt sent odlade så är det på mark som ägts av Riddoch familjen ända sedan 1800-talet. Det förhåller sig nämligen så att Johns gammelfarfar - John Riddoch - är grundare av regionen Coonawarra. Idag anses Rymill vara en av de främsta producenterna i regionen. Den dagliga driften på gården ansvarar John Innes för. Som vinmakare och General Manager ser han till att det produceras högklassiga viner med jämn kvalitet år efter år.
Coonawarra
Denna smala remsa med vinodlingar är känd för sin speciella jordmån. Den är mager och har ett rött topplager av järnrik jord (Terra Rossa). Jorden har fuktbevarande egenskaper som tillsammans med det svala klimatet gjort regionen känd för att producera några av landets främsta viner av druvsorterna cabernet sauvignon och shiraz.
Vinifikation: Druvorna är väl utvalda för detta vin. Cabernet Sauvignon tillför taniner, Merlot tillför frukten och Cabernet Franc bidrar till kryddigheten. Målsättningen är att alla vinets ledord - taniner, frukt och kryddighet ska uppfyllas i de olika momenten när vinet produceras. Jäsningen sker i kontrolltempererade ståltankar. Efter varsam pressning sker den malolaktiska jäsningen och sedan lagras vinet på franska ekfat i 15 månader.
Ekfaten är en blanding av nya och gamla.
Doft och smak: Doften är stor med karaktär av mogna skogsbär, svartvinbär, bigarråer, kanel och en trevlig ton av vaniljstång. En lång och angenäm smak med karaktär av skogsbär, svartvinbär, jordgubb avslutas med en aning läderton och mjuka taniner.
Vinmakare: John Innes
Druvor: 45% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, 18% Cabernet Franc
Jordmån: Terra Rossa
Lagring: 15 månader på franska ekfat
Lansering: Juni 2007
Volym: 5.000 flaskor
Coonawarra
Denna smala remsa med vinodlingar är känd för sin speciella jordmån. Den är mager och har ett rött topplager av järnrik jord (Terra Rossa). Jorden har fuktbevarande egenskaper som tillsammans med det svala klimatet gjort regionen känd för att producera några av landets främsta viner av druvsorterna cabernet sauvignon och shiraz.
Vinifikation: Druvorna är väl utvalda för detta vin. Cabernet Sauvignon tillför taniner, Merlot tillför frukten och Cabernet Franc bidrar till kryddigheten. Målsättningen är att alla vinets ledord - taniner, frukt och kryddighet ska uppfyllas i de olika momenten när vinet produceras. Jäsningen sker i kontrolltempererade ståltankar. Efter varsam pressning sker den malolaktiska jäsningen och sedan lagras vinet på franska ekfat i 15 månader.
Ekfaten är en blanding av nya och gamla.
Doft och smak: Doften är stor med karaktär av mogna skogsbär, svartvinbär, bigarråer, kanel och en trevlig ton av vaniljstång. En lång och angenäm smak med karaktär av skogsbär, svartvinbär, jordgubb avslutas med en aning läderton och mjuka taniner.
Vinmakare: John Innes
Druvor: 45% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, 18% Cabernet Franc
Jordmån: Terra Rossa
Lagring: 15 månader på franska ekfat
Lansering: Juni 2007
Volym: 5.000 flaskor
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 89 Kr | 9836701 | Beställning |
750 ml | 98 Kr | 8736701 | Beställning |
Kommentarer