Andra debuten

SPRIT 40%
Klunk
Skapades 2007-06-20 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Stil
Rom Mörk
Senaste betygen
Passar till: Avec
Beskrivning: Innan det är dags att presentera vår lagrade rom från Träkumla kommer här – Andra Debuten – som blir den tredje och sista lanseringen av vår nästan färdiga slutprodukt. De tidigare upplagorna har varit Single Cask-produkter med en lagringstid på 7 respektive 15 månader. Årets lansering – Andra Debuten – är en blandning av tre fat med en snittålder på 22 månader. Färgen har djupnat ytterligare och den tydliga kaffearomen finns kvar i doften. Smaken är relativt kraftig med en ungdomlig pepprighet och tydlig karaktär från ekfaten. Den tidigare fruktigheten har mattats av något till förmån för lite dovare kaffe och kakaotoner.
Träkumla Rom AB: I lummiga, ljuvliga Träkumla strax utanför Visby ligger Sveriges första romdestilleri. Där tillverkas den gotländska rom som fått namnet Altissima (en del av det latinska namnet för sockerbeta – Beta Vulgaris Altissima – Altissima står för det högsta eller det ädlaste). Allt började en kväll i Stockholm år 2001. Då föddes nämligen idén att tillverka svensk rom av sockerbetor på Gotland. Ett spännande projekt långt från storstadens stressiga tillvaro. Men skulle det verkligen vara möjligt att genomföra?
Några år senare, har man insett att “rom inte bryggdes” på en dag. Devisen om livskvalitet har inte varit självklar längs hela färden. Trots detta har drömmen ändå varit sporren för att gå vidare. Därför är det nu extra kul att de första produkterna väckt ett stort intresse och dessutom fått så goda recensioner.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
500 ml 329 Kr 1021302 Beställning
500 ml 329 Kr 8841602 Beställning
Kommentarer