Laurent-Perrier Demi-Sec

MOUSSERANDE VINER 12%
Domaine
Skapades 2008-04-10 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Området: Trots hård konkurrens från både Gamla och Nya världen, har Champagne lyckats behålla sin position som världens bästa område för produktion av mousserande viner. Den speciella, kalkrika jordmånen och det relativt nordliga läget ger druvor som bäst lämpar sig för just dessa viner. De blå druvsorterna pinot noir, pinot meunier samt den gröna chardonnay används i varierande proportioner. I champagne finns cirka 265 champagnehus och 5000 vinodlare. Distriktet är huvudsakligen indelat i tre områden. Côte de Blancs som domineras av chardonnay, Montagne de Reims som domineras av pinot noir samt Vallee de la Marne dominerat av pinot meunier.
Producenten: Laurent-Perrier är ett av de få familjeägda champagnehusen och kallas ofta för »the non-vintage champagne house«, huset utan årgångschampagne. Detta för att husets karakteristiska stil är att hela tiden blanda sig fram till en optimal cuvée (blandning) och för att undvika svackor under svaga årgångar. Samtliga företagets viner är cuvéer, även företagets prestigechampagne »Grand Siecle« – något som är helt unikt i champagnevärlden. Laurent-Perrier är allmänt ansett att vara ett ledande kvalitetsmärke och dessutom ett internationellt sett mycket välkänt varumärke.
Vinet: Laurent-Perrier Demi-Sec innehåller en hög andel Chardonnay (45 %) vilket i kombination med den långa lagringen på jästfällningen, tre år, ger ett mjukt och elegant vin. Pinot Noir (40 %) och Pinot Meunier (15 %) ger vinet kropp och fyllighet. Genom att tillsätta en högre andel, cirka tre gånger mer än i en Brut, Liquer de Dosage, får man fram en tydlig sötma i vinet. Vissa marknader efterfrågar sötare champagne. Genom att konsekvent använda sig av druvor från de bästa lägena får man en jämn och hög kvalitet.
Karaktär: Vinet har en vacker, blekgul färg och riklig mousse. Doften är elegant, ren och frisk. Smaken är lång, mjuk och elegant.
Serveras: Vinet har en vacker, blekgul färg och riklig mousse. Doften är elegant, ren och fruktig. Smaken är lång, mjuk och elegant med tydlig sötma.
Lagring: Kan sparas, men vinner inte på det.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 349 Kr 7103801 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer