Boheme Vino Rosso Salento

RÖDA VINER 11.5%
Bibendum
Skapades 2007-01-18 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Smaktyp: Rött vin medelfylligt
Druvor: Negro Amaro 60%, Sangiovese 40%
Beskrivning: Vinet har en mogen röd färg med bruna nyanser. Doften är utvecklad och bjuder på en härlig värme och karaktärer av mörka bär. Mest framträdande är körsbär och syltade björnbär. Dessutom finns en doft av ljus choklad.
Smaken är utvecklad med en trevlig balans mellan strävhet och syra. Vinet är medelfylligt och har en läcker fruktighet av mörka bär och lätta toner av kakao böner. I den medellånga eftersmaken finns en örtighet som är mycket fräsch.
Passar till: Lätta till medelkraftiga kött-, fågel- och pastarätter. Prova gärna biff tillsammans med en söt rödvinssås. Servera detta med en potatisbakelse inlindad i bacon och krydda med någon färsk ört som basilika eller timjan.
Framställning: Casa Vinicola Botter har sin historia i områdena runt Piave floden i nordöstra Italien. Här i östra Veneto har man verkat sedan Carlo Botter startade verksamheten 1928. De senaste åren har man även sökt sig söder ut och producerar idag en rad viner ifrån bland annat Apulien och Sicilien. Allt för att kunna ge sina kunder ett brett spektrum av vin.
Det är ett familjeföretag ut i fingerspetsarna. Idag drivs Casa Vinicola Botter av Carlos söner Giovanni, Arnaldo och Enzo och deras söner Luca och Carlo.

Detta vin tillverkas genom att de mogna druvornas must får macerera, ligga och vila, på skalen i fyra till åtta dagar. Detta för att laka ur färg och smak. Därefter genomförs alkoholjäsningen i temperaturkontrollerade, rostfria ståltankar i åtta till tio dagar.
Lagring: Vinet är perfekt nu. Kan sparas ett år, dock utan att vinna mer på det.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
3000 ml 126 Kr 235108 Ordinarie
Kommentarer