Domingos Touriga Nacional & Syrah - 2008

RÖDA VINER 13.5%
The Wineagency Sweden AB
Skapades 2010-05-03 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Domingos Soares Franco är en av två bröder i den sjätte generationen av familjen Soares Franco som äger José Maria da Fonseca sedan det grundades 1834. Som både chefsvinmakare och vice VD i företaget, är Domingos en framstående och känd profil inom den portugisiska vinnäringen. Domingos Soares Franco var den förste portugisen med examen I vinodling och oenologi vid University of Davis I Kalifornien. Hans erfarenhet från Kalifornien och andra delar av vinvärlden har bidragit till hans vinfilosofi: att tydligt spegla det karaktäristiska portugisiska ursprunget i vinerna och samtidigt arbeta med de senaste rönen och metoderna inom modern vinframställning.

Producent: José Maria da Fonseca
Producenten: Ett av de genom åren mest populära vinerna på den svenska marknaden är portugisiska Periquita. Det produceras av José Maria da Fonseca, ett företag som fått sitt namn efter den man som grundade det 1834. Det är alltjämt i samma familjs ägo. Periquita är idag det äldsta portugisiska bordsvinet. Det började produceras 1850 och har funnits i Sverige sedan 1970-talet. Sedan några år finns det även i en vit version. José Maria da Fonseca producerar även en mängd andra viner- röda kvalitetsviner och ädelsöta viner från Moscatel de Setúbal. Vinerna tillverkas i Portugals största vineri, en anläggning som färdigställdes 1999 och som kan producera 6,5 miljoner liter vin i en toppmodern anläggning.
Vinifikation: Jästes vid 25-28ºC med full skalkontakt.
Lagring: Lagrat i 12 månader på medelrostade nya franska ekfat.
Information: Domingos Soares Franco är en av två bröder i den sjätte generationen av familjen Soares Franco som äger José Maria da Fonseca sedan det grundades 1834. Som både chefsvinmakare och vice VD i företaget, är Domingos en framstående och känd profil inom den portugisiska vinnäringen. Domingos Soares Franco var den förste portugisen med examen I vinodling och oenologi vid University of Davis I Kalifornien. Hans erfarenhet från Kalifornien och andra delar av vinvärlden har bidragit till hans vinfilosofi: att tydligt spegla det karaktäristiska portugisiska ursprunget i vinerna och samtidigt arbeta med de senaste rönen och metoderna inom modern vinframställning.
Vinets karaktär: Ungdomligt, fruktigt vin med inslag av mineral, fat, örter, svarta vinbär och viol. Smakrikt, fruktigt, generöst vin med inslag av mörka bär, örter och fat.
Passar till: Passar till mustiga och smakrika kötträtter. Prova gärna till en boeuf bourguignon gjord på vilt.
Totalsyra: 5,3 g/l
Ursprung: Terras do Sado
Jordmån: Sandjord
Vinmakare: Domingos Soares Franco
Druvor: 50% Touriga Nacional, 50% Syrah
Förslutning: Naturkork
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 85 Kr 8933601 Beställning
Kommentarer