Druvsort: 60% nero davola och 40% frappato.
Odlingsområde: Vittoria i provinsen Ragusa på Siciliens sydkust.
Jordart/jordmån: Röd, stenig sand ovanpå tufa.
Skörd: I slutet av september till den 10 oktober.
Vinifiering: Druvorna avstjälkades och krossades. Därefter åtta dagars jäsning och skalmaceration på ståltankar vid 25°C.
Aningen kryddig, bränd doft med inslag av nypon, jordgubbar, choklad, örter och hallon. Kryddig smak med viss utveckling, inslag av jordgubbar, hallon, örter, kola och gräs.
Odlingsområde: Vittoria i provinsen Ragusa på Siciliens sydkust.
Jordart/jordmån: Röd, stenig sand ovanpå tufa.
Skörd: I slutet av september till den 10 oktober.
Vinifiering: Druvorna avstjälkades och krossades. Därefter åtta dagars jäsning och skalmaceration på ståltankar vid 25°C.
Aningen kryddig, bränd doft med inslag av nypon, jordgubbar, choklad, örter och hallon. Kryddig smak med viss utveckling, inslag av jordgubbar, hallon, örter, kola och gräs.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 99 Kr | 9757701 | Beställning |
Kommentarer