Terra Barossa Pinot Gris - 2008

VITA VINER 14%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2009-07-25 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Karaktär: Ljus gul färg med en aromatisk doft av gula äpplen, päron och torkade kryddor. Smaken är fruktig med inslag av nektarin och äpple med en frisk och lätt kryddig eftersmak.
Passar till: Asiatisk mat och till kokta eller grillade fiskrätter med smakrika tillbehör.
Kvalitetsfaktorer: Klimatet i Eden Valley, där Thorn-Clarke främst verkar, tillhör ett av Australiens svalaste distrikt med milda somrar och kalla, regniga vintrar. Vingårdarna ligger på mellan 390 och 500 meters höjd vilket ger en svalare medeltemperatur än i övriga Barossa och en längre mognadsperiod åt druvorna. Eden Valley är främst kända för sina fantastiska vita viner med mycket fruktighet och hög syra. Rankorna är planterade på mager och stenig jord med bra dränering, perfekta förutsättningar för höga syra i vinet. Druvorna skördas i Mount Crawford och jäser sedan långsamt på ståltank vid sval temperatur för att behålla druvans kryddiga och aromatiska fruktighet. Ingen ek används.
Kort om: Thorn Clarke är ett mycket kvalitetsfokuserat familjeföretag i sjätte generationen i Barossa. Idag drivs företaget av Sam Clarke tillsammans med hans mamma Cheryl och syster Nicole. Tack vare sina moderna bevattningsanläggningar odlar man vin på helt unika lägen i Barossa som de senaste åren även fått stor uppmärksamhet utanför landet, bl.a. av Robert Parker och Wine Spectator.

Första vinet för Thorn-Clarke släpptes 2002, men släkten har varit involverad i Barossas vinindustri sedan 1870-talet. Företaget var då även framgångsrikt med sin guldgrävarverksamhet “Barossa Goldfields”.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 117 Kr 8047901 Beställning
Kommentarer