Canaletto Müller Thurgau - 2006

VITA VINER 12%
Domaine
Skapades 2008-04-08 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Producenten: Casa Girelli grundades för över hundra år sedan i Trento. Från att ha varit en liten vingård med hantverksmässig produktion, har företaget under ledning av Stefano Girelli vuxit till en av Italiens största och mest innovativa familjeägda vinfirmor. Vinerna kommer från de flesta av Italiens viktiga vinregioner. De framställs antingen i Trento eller lokalt under ledning av firmans egna vinmakare. Totalt produceras över 24 miljoner buteljer per år, där huvuddelen går på export.
Vinet: Müller-thurgau är tysklands näst största druva i volym. Korsades fram av professor Müller som bodde i kantonen Thurgau i Schweiz.Korsnignen är Riesling och Gutedel (alternativt madeleine royale, som är en variant av gutedel, synonymt med chasselas.) Klart är att det inte är en korsning mellan riesling x riesling eller riesling x silvaner som man trodde för inte så länge sedan. Handplockade druvor frånutvalda vingårdar i Trentino har använts. Efter pressningen kyls musten. Därpå tillsätts utvalda jäststammar för att påbörja jäsningen, som fortgår vid maximalt 18° i 15 dagar. Vinet får sedan vila på sin fällning i rostfria tankar i tremånader innan filtrering och buteljering sker.
Karaktär: Vinet har en ljusgul, grönskimrande färg. Doften är mycket fruktig och lätt aromatisk. Smaken är torr, fruktig, frisk och lätt aromatisk. Avslutningen är balanserad, med bra fruktighet.
Serveras: Serveras Vid 8-10°, ett allsidigt vin. Det passar perfekt som glasvin i trevligt sällskap, men är också utmärkt till många maträtter. Prova till halstrad gösfilé på en bädd av chilifräst mangold.
Lagring: Vinner inte på lagring.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 77 Kr 8227901 Beställning
Kommentarer