Screw Kappa Napa Chardonnay - 2006

VITA VINER 13.5%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2009-07-25 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Napa Valley
Druva
Chardonnay
Senaste betygen
Årgångar
2006
2007
Karaktär: Guldgult till färgen med inbjudande, aromatiska och blommiga aromer av narcisser och jasmin. Fyllig smak av tropisk frukt såsom aprikos, guava och nektarin i en avslutande honungsfinish med lätt ton av kryddnejlika.
Passar till: Kraftigare och krämigare rätter av fisk och fågel. En härligt krämig pestopasta eller grillad hälleflundra med en smörig örtsås och rostade nötter ackompanjeras väl med ett glas SKN Chardonnay, likaså ugnsstekt kyckling i en krämigare sås.
Kvalitetsfaktorer: Don Sebastiani är mycket intresserad av att ta tillvara de olika kaliforniska appellationernas egenart varför alla deras viner har ett klart definierat ursprung. Druvorna kommer från Rutherford i Napa Valley. Enbart franska ekstavar används och man tillämpar microoxidation. Vinet har vunnit guld i amerikanska North of the Gate Wine Competition samt fått höga poäng av internationella vinjournalister.
Kort om: Don Sebastiani & Sons är ett modernt vineri och en avknoppning från Sebastiani Vineyards. På kort tid har firman blivit ett av USAs största vinföretag och ett av deras viner, Smoking Loon Cabernet Sauvignon, är det mest sålda Cabernetvinet på inhemska marknaden. Man har en mycket nyfiken inställning till det mesta kring vinet, vilket tydligt märks i förpackningsdesign, namn och förslutningar. Naturkork används inte, istället erbjuder man olika typer av syntetkork, skruvkork och glaspropp. Man gör ett antal olika vinserier, alla med en klar definierad identitet och ursprung; “Used Automobile Parts”, “Mia’s Playground” och S/K/N för att nämna några. 2005 utsågs Don Sebastiani & Sons till “American Winery of the year” av Wine Enthusiast. Don Sebastiani & Sons grundades 1904 i Sonoma Valley av Samuele Sebastiani, immigrant från Italien, och är än idag ett familjeföretag med vingårdar och vineri i Sonoma Valley.
Kommentarer