1865 Reserva Cabernet Sauvignon - 2004

RÖDA VINER 14.5%
Vin & Sprit AB
Skapades 2007-10-04 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
Cryss
2010-10-23 5
Druvorna till 1865 Cabernet Sauvignon kommer från Viña San Pedros egna vingårdar i Cachapoal Valley. De skördades tidigt på morgonen, medan det fortfarande var svalt, så att de fick behålla sin fräscha fruktighet. Druvorna kallmacererades i 2-3 dagar för att försiktigt extrahera färg och aromer från skalen. Musten fick jäsa, på låg temperatur, i 8 till 10 dagar medan det överpumpades tre gånger om dagen. Vinet fick sedan mogna på franska ekfat, varav 30% nya, i 12 månader. Efter klarning, med äggvita, och en lätt filtrering buteljerades det färdiga vinet.

Viña San Pedro grundades 1865 av bröderna Bonifacio och José Gregorio Correa Albano. Man planterade sticklingar av franska druvsorter och blev en av pionjärerna som Chile idag har att tacka för att man är helt befriad från den fruktade vinlusen. Stockarna importerades nämligen innan skadedjuret slagit till i Europa och med hjälp av hårda importlagar och gott om egna plantskolor är Chile idag det enda vinlandet av betydelse som inte behöver ympa alla sina vinrankor på amerikansk rot.

Vineriet ligger i Curicó Valley där Viña San Pedro äger en av Sydamerikas största sammanhängande arealer av vingårdar, 1200 hektar. Men man äger även vingårdar i andra viktiga, ur vinsynpunkt, områden som Leyda, Colchagua, Maipo, San Antonio, Casablanca, Elqui och Limarí. Totalt äger man över 2500 hektar vingårdar.

Färg: Hög intensitet, granatröd nyans.
Karaktär: Ungt, mycket fylligt, kraftfullt vin med markerad frukt och garvsyra och ett bärigt inslag av vinbär och björnbär. Balanserad ekkaraktär med ton av vanilj och ceder.
Doft: Stor, kryddig med inslag av svarta vinbär och ekfat.
Smak: Medelfyllig, bärig med karaktär av svarta vinbär, rostade ekfat och vit choklad. Lång eftersmak.
Druva: Cabernet Sauvignon 86%, Carmenère 7%, Merlot 7%
Användning: Smakrika kötträtter gärna grillat.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 149 Kr 9200201 Beställning
Cryss
2010-10-23 5

Liknande artiklar
Kommentarer