Spier Mourvèdre - 2006

RÖDA VINER 14%
Domaine Wines
Skapades 2007-10-18 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
lspinnars
2008-11-29 6
Området: I Kapprovinsen görs den största delen av allt vin från Sydafrika. Här finns naturligt bra förutsättningar för att göra viner av bra kvalitet. Klimatet är svalt tack vare Benguela - strömmen i Atlanten – vattnet blir sällan varmare än 14 grader här. Det var också här som de första vinplantorna planterades 1652. Spier Wines ligger i Stellenbosch som utgör hjärtat av vinnäringen i Sydafrika. Druvorna till Spier Mourvèdre tas från
Paarl. Paarl är ett av distrikten som tillhör det större Coastal Region
Producenten: Spier Wines är idag fristående från Winecorp som de tidigare var inlemmade i. Spier jobbar med sina egna Spierviner samt varumärkena Savanha, Sejana och Naledi. I Stellenbosch ligger både vinanläggning, parker med vilda djur, restauranger och en resortanläggning med hotell. Man har på senare år investerat mycket i vingårdarna och i ny utrustning för produktion och tappning. Allt för att öka kvaliteten på sina viner.
Vinet: Druvorna till vinet tas från vingårdar i Paarl. Druvsorten mourvèdre har sitt ursprung i Sydfrankrike där den bland annat utgör den högsta andelen i Bandolvinerna. Det är en av de mest lagringståliga druvorna. Efter jäsning i drygt en vecka skedde en ytterligare macereing under en vecka. Därefter har vinet fått vila i åtta månader på franska ekfat som var två respektive tre år gamla.
Karaktär: Relativt mörk, rödblå färg. Mycket fruktig doft med lätt inslag av tobak och integrerad fatkaraktär. Smakrikt ganska fylligt vin med bra fruktighet och inslag av fat och tobak Serveras Passar till mustiga köttgrytor, eller kanske strutsfilé med svampsås. Servera vid 18 grader.
Lagring: Vinet vinner på ytterligare ett till två års lagring men kan
drickas nu.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 70 Kr 9755901 Beställning
lspinnars
2008-11-29 6

Kommentarer