Betyg
2
Senaste betygen
Palindrome
2013-03-24miksch
2012-10-19Herr_Ståhlgren
2012-02-18sanjis
2012-01-28Hinken
2012-01-11Årgångar
2006 |
2010 |
Färg: Medelhög intensitet, röd nyans.
Doft: Relativt stor, elegant bärig med inslag av vildhallon och svarta vinbär. Tydlig fatkaraktär.
Smak: Relativt fyllig, smakrik och mjuk med karaktär av vildhallon, ekfat och en aning aprikoser. Lång elegant eftersmak.
Konsumtion: 0-5
Användning: Smakrika kötträtter av alla slag, grytor och lagrade hårdostar.
Barón de Ley grundades i början av 1980-talet med målet att producera ett fåtal viner, uteslutande gjorda av druvor från den egna vingården, enligt samma modell som används vid de stora slotten i Bordeaux.
Idag har man dragit sin filosofi ännu längre och strävar efter att varje år göra det bästa av årgången, vars kvalitet får avgöra vilka klasser det ska bli - Reserva eller Gran Reserva. Reserva görs varje år, men Gran Reserva görs bara de bästa år. Den ultramoderna bodegan ligger intill ett 1500-talskloster, som byggts om för att hysa buteljlagringen, kontor och maskinpark. Vingården täcker 90 hektar och planterades 1984 med tempranillo och cabernet sauvignon. Barón de Ley har i experimentsyfte fått dispens av det statliga kontrollorganet Consejo Regulador att få odla och vinifiera cabernet sauvignon, som annars inte tillåts i DOC Rioja.
Barón de Ley Reserva är gjort på 100 procent tempranillo. Vinet har lagrats under 20 månader på nya amerikanska ekfat. Därefter har vinet fått vila i ytterligare 20 månader på flaskan innan det släpptes till försäljning.
Doft: Relativt stor, elegant bärig med inslag av vildhallon och svarta vinbär. Tydlig fatkaraktär.
Smak: Relativt fyllig, smakrik och mjuk med karaktär av vildhallon, ekfat och en aning aprikoser. Lång elegant eftersmak.
Konsumtion: 0-5
Användning: Smakrika kötträtter av alla slag, grytor och lagrade hårdostar.
Barón de Ley grundades i början av 1980-talet med målet att producera ett fåtal viner, uteslutande gjorda av druvor från den egna vingården, enligt samma modell som används vid de stora slotten i Bordeaux.
Idag har man dragit sin filosofi ännu längre och strävar efter att varje år göra det bästa av årgången, vars kvalitet får avgöra vilka klasser det ska bli - Reserva eller Gran Reserva. Reserva görs varje år, men Gran Reserva görs bara de bästa år. Den ultramoderna bodegan ligger intill ett 1500-talskloster, som byggts om för att hysa buteljlagringen, kontor och maskinpark. Vingården täcker 90 hektar och planterades 1984 med tempranillo och cabernet sauvignon. Barón de Ley har i experimentsyfte fått dispens av det statliga kontrollorganet Consejo Regulador att få odla och vinifiera cabernet sauvignon, som annars inte tillåts i DOC Rioja.
Barón de Ley Reserva är gjort på 100 procent tempranillo. Vinet har lagrats under 20 månader på nya amerikanska ekfat. Därefter har vinet fått vila i ytterligare 20 månader på flaskan innan det släpptes till försäljning.
Kommentarer
Palindrome
ygg