Betyg
1
Senaste betygen
vvargenn
2014-05-22Kenneth Langstrom
2013-10-11shaitan
2013-03-09fannyburman
2012-04-20sted
2011-09-24
Druvor: 34 % castelão, 33 % cabernet sauvignon, 33 % syrah
Karaktäristik:
- Granatföd färg.
- Stor, kryddig doft med inslag av svarta vinbär, lagerblad, vitpeppar och fat.
- Fruktig smak med balanserad strävhet, inslag av mörka bär och fat och med lång, komplex eftersmak.
Passar till: De flesta rätter nöt- och lammkött.
Lagring: Vinet är konsumtionsfärdigt i dag, men kommer att utvecklas med några års lagring. Producenten själv anger en potential på 5-7 år.
Vinet: Efter avstjälkning och krossning har de olika druvsorterna jäst separat med odlad jäst på temperaturkontrollerade tankar av rostfritt stål. Vinet har sedan lagrats 12 månader på små fat av portugisisk ek, som kallas ”meia pipa” på portugisiska. Faten har tidigare använts för lagring av Bacalhôas mest kända röda vin – Quinta da Bacalhôa. Första årgången av Meia Pipa producerades 1986.
Producenten: Bacalhôa Vinhos de Portugal (tidigare JP Vinhos) är en av de klassiska producenterna i Portugal, och är framförallt känt för sina mousserande viner och vinerna från Setúbal-halvön, där även företagets huvudanläggning ligger. Man är idag dominerande när det gäller produktion av Moscatel de Setúbal och producerar årligen cirka 400 000 liter. Man har även en omfattande produktion av röda och vita viner från flera olika ursprung i Portugal. De stilla vinerna som ligger JP närmast hjärtat är de från Terras do Sado på Setúbal-halvön.
Bacalhôa på nätet: www.bacalhoa.com
Området: Terras do Sado är namnet på ursprungsområdet för stilla viner från Setúbal-halvön, strax söder om Lissabon.
Karaktäristik:
- Granatföd färg.
- Stor, kryddig doft med inslag av svarta vinbär, lagerblad, vitpeppar och fat.
- Fruktig smak med balanserad strävhet, inslag av mörka bär och fat och med lång, komplex eftersmak.
Passar till: De flesta rätter nöt- och lammkött.
Lagring: Vinet är konsumtionsfärdigt i dag, men kommer att utvecklas med några års lagring. Producenten själv anger en potential på 5-7 år.
Vinet: Efter avstjälkning och krossning har de olika druvsorterna jäst separat med odlad jäst på temperaturkontrollerade tankar av rostfritt stål. Vinet har sedan lagrats 12 månader på små fat av portugisisk ek, som kallas ”meia pipa” på portugisiska. Faten har tidigare använts för lagring av Bacalhôas mest kända röda vin – Quinta da Bacalhôa. Första årgången av Meia Pipa producerades 1986.
Producenten: Bacalhôa Vinhos de Portugal (tidigare JP Vinhos) är en av de klassiska producenterna i Portugal, och är framförallt känt för sina mousserande viner och vinerna från Setúbal-halvön, där även företagets huvudanläggning ligger. Man är idag dominerande när det gäller produktion av Moscatel de Setúbal och producerar årligen cirka 400 000 liter. Man har även en omfattande produktion av röda och vita viner från flera olika ursprung i Portugal. De stilla vinerna som ligger JP närmast hjärtat är de från Terras do Sado på Setúbal-halvön.
Bacalhôa på nätet: www.bacalhoa.com
Området: Terras do Sado är namnet på ursprungsområdet för stilla viner från Setúbal-halvön, strax söder om Lissabon.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 79 Kr | 256401 | Ordinarie |
Kommentarer
fannyburman