Betyg
1
Senaste betygen
Matilda Lindgren
2016-09-03Gilgamesh
2013-10-27Goofster
2013-09-02larced
2013-03-11eikei
2012-11-21
Typ: Engelsk halvtorr cider
Producent: H Westons & Sons, England, Storbritannien
Smak & Doft: Bärnstensfärgad cider med vacker lyster. Fräsch och krispig äppelton, nästan åt det vinösa hållet och med väl integrerad kolsyra. Läskande!
Passar till: Perfekt en varm dag eller en svettig kväll på lokal … Westons Premium passar också fint till fläskkarre och skinkstek.
Övrigt: Westons är Storbritanniens största oberoende ciderproducent, störst på specialcider och ekologiskt framställda produkter. Familjeföretaget Westons grundades redan 1880 av Henry Weston och är än idag beläget i byn Much Marcle mellan Birmingham och Cardiff (på samma plats sedan starten). Idag är det Henrys barnbarnsbarn Mrs Helen Thomas som är den drivande kraften i företaget.
Engelsk cider görs traditionellt på speciella cideräpplen, som är mindre än vanliga äpplen. De är dessutom i stort sett oätliga, mycket syrliga, med tjockt skal och väldigt grova fibrer, egenskaper som gör dem mycket lämpade att pressa och jäsa musten till cider. Det är idag vanligt att ciderproducenter blandar traditionella cideräpplen med importerade vanliga äpplen, för att få en billigare råvara och en mjukare smak. Westons använder uteslutande riktiga cideräpplen av två olika typer, bitter sweet och bitter sharp. All skörd sker för hand och cidern jäses och mognadslagras på stora ektankar, den största ”Squeak” rymmer 159 000 liter!
Producent: H Westons & Sons, England, Storbritannien
Smak & Doft: Bärnstensfärgad cider med vacker lyster. Fräsch och krispig äppelton, nästan åt det vinösa hållet och med väl integrerad kolsyra. Läskande!
Passar till: Perfekt en varm dag eller en svettig kväll på lokal … Westons Premium passar också fint till fläskkarre och skinkstek.
Övrigt: Westons är Storbritanniens största oberoende ciderproducent, störst på specialcider och ekologiskt framställda produkter. Familjeföretaget Westons grundades redan 1880 av Henry Weston och är än idag beläget i byn Much Marcle mellan Birmingham och Cardiff (på samma plats sedan starten). Idag är det Henrys barnbarnsbarn Mrs Helen Thomas som är den drivande kraften i företaget.
Engelsk cider görs traditionellt på speciella cideräpplen, som är mindre än vanliga äpplen. De är dessutom i stort sett oätliga, mycket syrliga, med tjockt skal och väldigt grova fibrer, egenskaper som gör dem mycket lämpade att pressa och jäsa musten till cider. Det är idag vanligt att ciderproducenter blandar traditionella cideräpplen med importerade vanliga äpplen, för att få en billigare råvara och en mjukare smak. Westons använder uteslutande riktiga cideräpplen av två olika typer, bitter sweet och bitter sharp. All skörd sker för hand och cidern jäses och mognadslagras på stora ektankar, den största ”Squeak” rymmer 159 000 liter!
Kommentarer
Gibbon