Domìni Veneti Recioto della Valpolicella Classsico - 2009
RÖDA VINER 12%
Carovin
Skapades
2010-04-08
av
iglaset
Betyg
1
Produkttyp: Röda viner - söta
Ursprung: Veneto, Italien
Färg: Mörkt rubinröd med ung blåröd kant.
Doft: Djupt fruktig, läcker doft med bittersöt och kryddig ton, inslag av mörka körsbär, plommon och russin.
Smak: Syrligt frisk, fyllig och rikt fruktig söt smak med inslag av torkad frukt, angenäm liten strävhet och körsbärskärnig bitterhet. Komplext och smakrikt.
Passar till: Blåmögelost, parmesan, kakor, mörk choklad och desserter med choklad, frukt eller nötter.
Tillverkning & Lagring: Druvorna skördas för hand, normalt i slutet av september. Utvalda hela friska klasar sprids sedan ut i låga lådor eller på halmmattor för att torka i 120 dagar. Denna "appassimento"-process gör att druvorna skrumpnar och får förhöjd koncentration av socker, färg och smak. I mitten av januari avstjälkas de torkade druvorna och pressas. Jäsningen äger rum vid temperaturer mellan 12-23°, med skalmaceration i 20 dagar och manuell nedtryckning av skalhatten tre gånger om dagen. Fullständig malolaktisk jäsning följer, varefter vinet dras om och filtreras lätt för att bevara en balanserad naturlig sötma. Mognadslagring slutligen i ståltank samt ytterligare 4 månader på flaska innan vinet släpps till försäljning. Utmärkt att dricka som ungt men kan lagras 10-15 år.
Ursprung: Veneto, Italien
Färg: Mörkt rubinröd med ung blåröd kant.
Doft: Djupt fruktig, läcker doft med bittersöt och kryddig ton, inslag av mörka körsbär, plommon och russin.
Smak: Syrligt frisk, fyllig och rikt fruktig söt smak med inslag av torkad frukt, angenäm liten strävhet och körsbärskärnig bitterhet. Komplext och smakrikt.
Passar till: Blåmögelost, parmesan, kakor, mörk choklad och desserter med choklad, frukt eller nötter.
Tillverkning & Lagring: Druvorna skördas för hand, normalt i slutet av september. Utvalda hela friska klasar sprids sedan ut i låga lådor eller på halmmattor för att torka i 120 dagar. Denna "appassimento"-process gör att druvorna skrumpnar och får förhöjd koncentration av socker, färg och smak. I mitten av januari avstjälkas de torkade druvorna och pressas. Jäsningen äger rum vid temperaturer mellan 12-23°, med skalmaceration i 20 dagar och manuell nedtryckning av skalhatten tre gånger om dagen. Fullständig malolaktisk jäsning följer, varefter vinet dras om och filtreras lätt för att bevara en balanserad naturlig sötma. Mognadslagring slutligen i ståltank samt ytterligare 4 månader på flaska innan vinet släpps till försäljning. Utmärkt att dricka som ungt men kan lagras 10-15 år.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
375 ml | 149 Kr | 230402 | Ordinarie |
Kommentarer
ptrk