1819 kom Sir Thomas Stamford Raffles till Singapore och köpte en del land från Sultanen av Johor där han sedanmera byggde det numera legendariska Raffles Hotell. 100 år senare, i baren på tidigare nämnda hotell, skapade den legendariska bartendern Mr. Ngiam Tong Boon sin första cocktail bestående av bland annat Heering Cherry Liqueur, Singapore Sling.
Originalreceptet är: 1,5 cl Heering Cherry Liqueur, 3 cl Gin, 0,7 cl Cointreau, 0,7 cl Dom Benedictine, 1 cl Grenadine, 12 cl ananasjuice, 1,5 cl limejuice, ett stänk Grenadine. Alla ingredienser skakas med is och silas upp i ett slingglas.
Heering Cherry Liqueur har i alla år varit en ingrediens i många av världens klassiska cocktails.
Smak: Körsbär
Färg: Rödbrun
Serveras till: Som den är eller som ingrediens i drinkar
Originalreceptet är: 1,5 cl Heering Cherry Liqueur, 3 cl Gin, 0,7 cl Cointreau, 0,7 cl Dom Benedictine, 1 cl Grenadine, 12 cl ananasjuice, 1,5 cl limejuice, ett stänk Grenadine. Alla ingredienser skakas med is och silas upp i ett slingglas.
Heering Cherry Liqueur har i alla år varit en ingrediens i många av världens klassiska cocktails.
Smak: Körsbär
Färg: Rödbrun
Serveras till: Som den är eller som ingrediens i drinkar
Kommentarer