Betyg
3
Ursprung
NorgeTillverkningssätt
Ofiltrerad Överjäst Opastöriserad FlaskjästStil
SaisonHumle
Crystal East Kent GoldingSenaste betygen
nazzty
2014-11-27OskarM
2013-06-22peterclash
2012-07-30Jaknil
2012-06-19ecke
2011-11-27
Beskrivning: En belgisk specialitet och ett av bryggeriets mest uppfriskande öl. En riktig törstsläckare, gjord för heta sommardagar men lika god året om. Med en märkbar syrlighet och bitterhet i eftersmaken.
Råvaror: Vete- och lagermalt. East Kent Goldings- och Crystal-humle. Grimstad-vatten.
Användning: Passar bra till fisk och skaldjur, speciellt ostron. Rekommenderad serveringstemperatur 8°C.
Övrig info: Nøgne Ø - Det Kompromissløse Bryggeri är Norges största producent av ofiltrerat och opastöriserat flasköl. De använder endast handmältat korn, och när de tappar sitt öl på flaska tillsätts ny jäst och näring. På så sätt bildas naturlig kolsyra i flaskorna och varje flaska blir unik då smaken fortsätter att utveckla sig!
Kjetil Jikiun, som är chefsbryggare på Nøgne Ø, säger att han är stolt över bryggeriets levande öl. Som han ser det är detta tillverkningssätt nyckeln till ett gott öl, med komplexitet och djup. Den sista pusselbiten står dock kunden själv för: ”Serveringen av öl är viktig. Som jag ser det har jag som bryggare stått för 90% av slutproduktens profil. Resten avgör kunden själv, genom serveringstemperatur, servering med eller utan jästfällning, höjden som ölet får rinna ner i glaset etc.”
Råvaror: Vete- och lagermalt. East Kent Goldings- och Crystal-humle. Grimstad-vatten.
Användning: Passar bra till fisk och skaldjur, speciellt ostron. Rekommenderad serveringstemperatur 8°C.
Övrig info: Nøgne Ø - Det Kompromissløse Bryggeri är Norges största producent av ofiltrerat och opastöriserat flasköl. De använder endast handmältat korn, och när de tappar sitt öl på flaska tillsätts ny jäst och näring. På så sätt bildas naturlig kolsyra i flaskorna och varje flaska blir unik då smaken fortsätter att utveckla sig!
Kjetil Jikiun, som är chefsbryggare på Nøgne Ø, säger att han är stolt över bryggeriets levande öl. Som han ser det är detta tillverkningssätt nyckeln till ett gott öl, med komplexitet och djup. Den sista pusselbiten står dock kunden själv för: ”Serveringen av öl är viktig. Som jag ser det har jag som bryggare stått för 90% av slutproduktens profil. Resten avgör kunden själv, genom serveringstemperatur, servering med eller utan jästfällning, höjden som ölet får rinna ner i glaset etc.”
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
500 ml | 48 Kr | 8382501 | Beställning |
Kommentarer
Beer-naise
Shimmy
~L~