KWV Reserve Shiraz - 2006

RÖDA VINER 13.5%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2008-07-19 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Stellenbosch Sydafrika
Druva
Shiraz
Senaste betygen
Karaktär: Tät mörkt röd färg och stor, kryddig doft med aromer av mörka bär, stall och en välintegrerad fatkaraktär. Smaken är fyllig med tydliga inslag av mogna plommon, kryddpeppar, rök och läder med balanserad strävhet och lång eftersmak.
Passar till: Smakrika rätter av nöt och vilt, kryddiga grytor samt till ost. Vinet kan också med fördel njutas som det är, KWV Reserve Shiraz är ett mycket trevligt sällskapsvin.
Kvalitetsfaktorer: Druvorna kommer från Somerset West i södra Stellenbosch där det råder medelhavsklimat med varma, torra somrar och svalkande vindar från Atlanten. Vinstockarna är planterade på grus och lerrik jord vars dränering erbjuder en jämn och balanserad växtlighet åt druvorna. Skördeuttaget är alltid lågt och reserve tillverkas av noga utvald frukt. De speciellt skördade druvorna jäser var för sig och macereras tillsammans med skalen tills de är helt torra. Efter den malolaktiska jäsningen lagras vinet på 300 liters amerikanska ekfat i 16 månader, innan vinet blandas och buteljeras.

KWV Reserve tillhör de mest sofistikerade av företagets viner och vänder sig främst till de som eftersöker nya vinerfarenheter. De tillverkas enligt “nya världenkonceptet” och är ständigt prisbelönta.
Kort om: Företaget tillverkar viner i flera olika serier av jämn och hög kvalitet. Sydafrikas kanske mest välkända vin, KWV Roodeberg, lanserades i Sverige för mer än 50 år sedan och hyllas av journalisterna. Det var ett av de första vinerna på marknaden efter avskaffandet av apartheid!

KWV bildades 1918 som en sammanslutning av Sydafrikas vinproducenter. Syftet var att hantera den djupa kris som vinnäringen då befann sig i. Sedan 1997 är företaget ett börsnoterat aktiebolag och en av landets absolut viktigaste aktörer inom vin- och spritproduktion. Bolaget är även starkt engagerade i landets demokratiseringsprocess och är det enda stora vinföretaget med betydande del svart ägande.

Vineriet är faktiskt världens största, motsvarande 10 fotbollsplaner!
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 107 Kr 8663701 Beställning
Kommentarer