Färg: Relativt hög intensitet, röd nyans.
Doft: Medelstor frisk, fruktig och kryddig med inslag av fat och hallon.
Smak: Relativt fyllig, ung med rik fruktighet, rostad fatkaraktär och toner av av kaffe och svarta vinbär.
Användning: Rätter av nöt- och lamm. Wallenbergare och köttfärslasagne.
Raimat bygger på en mans vision om att skapa det yttersta av viner. Det praktiska arbetet påbörjades vid sekelskiftet av Manuel Raventós i ett söndertorkat ökenlandskap i Katalonien. Förutsättningarna kunde ha varit bättre.
Runtomkring slottet Raimat, som låg ensamt på en kulle, anlades bevattningssystem och en vinkällare för lagring och framställning av vin. Sakta förvandlades öknen till en vingård och efter sextio år fick man erkännande och status i form av en egen ursprungsbeteckning, Costers del Segre.
Namnet Raimat kommer från katalanskan, där Raim betyder druva och Mat hand. En sköld med en druvklase och en hand hittades nämligen på slottet och den skölden har sedan dess även fått vara symbolen för vinerna från Raimat.
Raimat Abadia är gjort på cabernet sauvignon, merlot och tempranillo. Jäsningen varade i tio dagar vid en temperatur av 30 grader i rostfria tankar. Därefter lagrades vinet 6 månader på franska och 12 månader på amerikanska ekfat.
Doft: Medelstor frisk, fruktig och kryddig med inslag av fat och hallon.
Smak: Relativt fyllig, ung med rik fruktighet, rostad fatkaraktär och toner av av kaffe och svarta vinbär.
Användning: Rätter av nöt- och lamm. Wallenbergare och köttfärslasagne.
Raimat bygger på en mans vision om att skapa det yttersta av viner. Det praktiska arbetet påbörjades vid sekelskiftet av Manuel Raventós i ett söndertorkat ökenlandskap i Katalonien. Förutsättningarna kunde ha varit bättre.
Runtomkring slottet Raimat, som låg ensamt på en kulle, anlades bevattningssystem och en vinkällare för lagring och framställning av vin. Sakta förvandlades öknen till en vingård och efter sextio år fick man erkännande och status i form av en egen ursprungsbeteckning, Costers del Segre.
Namnet Raimat kommer från katalanskan, där Raim betyder druva och Mat hand. En sköld med en druvklase och en hand hittades nämligen på slottet och den skölden har sedan dess även fått vara symbolen för vinerna från Raimat.
Raimat Abadia är gjort på cabernet sauvignon, merlot och tempranillo. Jäsningen varade i tio dagar vid en temperatur av 30 grader i rostfria tankar. Därefter lagrades vinet 6 månader på franska och 12 månader på amerikanska ekfat.
Kommentarer
Hefeulven
sannajaj
skylt