Ballantines 21 Years

SPRIT 43%
Pernod Ricard Sweden
Skapades 2008-12-12 av iglaset
Betyg
2 3 0.0
Ursprung
Skottland Storbritannien
Tillverkningssätt
Blended
Stil
Whisky
Senaste betygen
FeadAnIolair
2011-10-08 10
downtown
2009-11-06 7
Typ: Blended whisky från Skottland
Alkoholhalt: 43 %
Doft: Söt kryddig doft med stor komplexitet.
Smak: Fyllig och mild med välbalanserad smak. Medelrökig med en tydlig sötma.
Eftersmak: Lång, fruktig och välbalanserad
Tillverkning: Utanför Glasgow blandas ett 52 olika maltwhiskys samman av Master Blender Robert Hicks. Maltwhiskyn som ingår i Ballantine’s kommer från hela Skottland. Målsättningen för Master Blender Robert Hicks är att blanda en whisky, som hela tiden håller en hög och jämn kvalitet oberoende av var och när whiskyn njuts. Därför väljs varje whiskyfat ut med största omsorg och noggrannhet.
Producent: Chivas Bros Ltd.
Historik: Ballantine’s whisky kan spåras tillbaka till ända till 1827, då en lantbrukarson; George Ballantine startade en liten lanthandel i Edinbourgh. Här började han saluföra ett litet utbud av whisky. 1865 överlämnade han rörelsen till sin äldsta son Archibald, medan han själv öppnade en större butik i Glasgow. I denna butik började han koncentrera sitt utbud till vin och sprit samt även catering i mindre skala, bland annat till det Brittiska Kungahuset. Han skapade även en egen blend whisky som han fortlöpande förfinade och utvecklade.
George whisky blev snabbt uppskattad och den andra sonen blev snart involverad för att hjälpa till med den ökande efterfrågan. Inom några år hade de redan börjat exportera Ballantine’s whisky och i dag exporteras miljontals flaskor av George Ballantine’s whisky till över 150 länder. Varje sekund öppnas två nya flaskor någonstans i världen.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
700 ml 989 Kr 8609101 Beställning
700 ml 989 Kr 47001 Ordinarie
FeadAnIolair
2011-10-08 10

downtown
2009-11-06 7

Kommentarer
FeadAnIolair
Höjden av perfektion för en blended whisky. Mycket len och framföralltsubtil och mångfacetterad. Summan av alla malterna blir större än bara beståndsdelarna och grainbasen håller hög klass.
10