Bain's Way Shiraz Mourvèdre - 2005

RÖDA VINER 14.5%
Domaine
Skapades 2008-04-08 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
kjellis
2010-12-26 6
Området: Paarl är ett distrikt i regionen Coastal Region. Paarl är något varmare än tex Stellenbosch, vilket gör att även en del starkvin tillverkas här.
Producenten: Wamakersvallei ligger i Wellington, en del av distriktet Paarl. Wamakersvallei betyder "vinmakardalen". Här var sista chansen att få kärran servad innan färden gick vidare ut i den obrutna vildmarken. Wamakersvallei var från början inriktade på bulkproduktion, och av deras årliga produktion på 12.000 ton druvor gick det mesta till bulkviner. Sedan några år tillbaka har man börjat inrikta sig på att buteljera viner själva. Förutom välskötta vingårdar har man investerat i avancerad teknologi för sin vinproduktion och anläggningen är en av de mest moderna i Western Cape. Här har man också utgrävda vinkällare för att kunna lagra en del av sina viner på ekfat. Som ett led i att bekämpa den stora fattigdomen hos den svarta befolkningen har man nu också startat ett projekt där vinet Phambili framställs.
Vinet: Bain’s Way Shiraz Mourvèdre är tillverkat av shiraz, mourvèdre och Viognier. Alla tre är klassiska druvsorter som man ursprungligen hittar i Sydfrankrike. Vindruvorna skördades vid optimal mognad och jästes vid 28°C. En del av vinet har sedan lagrats på 2 till 3 år gamla fat i cirka 9 månader. Namnet Bain's Way kommer från den mycket aktade och berömde vägkonstruktören Andrew Bain som bland annat byggde hela autostradan från södra delen av Kapprovinsen till den norra genom Bainskloofpasset.
Karaktär: Vinet har en ung, mörkröd färg. Doften är relativt stor med inslag av björnbär och lätt rostad ekfatskaraktär. Smaken är medelfyllig och smakrik med mogen frukt och behagliga tanniner och god avslutning.
Serveras: Serveras vid en temperatur av 18°C till fläsk- och nöträtter. Passar bra till såväl grillspettet som till fläskgrytan.
Lagring: Vinner inte på lagring, men kan sparas något år eller två.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 55 Kr 277001 Ordinarie
kjellis
2010-12-26 6

Liknande artiklar
Kommentarer