Snälleröds Vinhandlarens Starkvinsglögg

STARKVIN 15%
Winepartners
Skapades 2009-12-09 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Beskrivning: "Så här ska glögg smaka" Bäst i test Omdöme: Mmmm smakar mycket på ett bra sätt ... och på köpet är den ekologisk. En klar favorit! Enligt Aftonbaldets söndags bilaga den 25 nov. Doften är stor och kryddig med inslag av ingefära, kryddnejlika och kanel samt en aning citrus, vanilj och russin. Eftersmaken är lång och god med fint balanserad rödvinskaraktär.
Framställning: - En sann historia - Runt förra sekelskiftet tillverkade landets vinhandlare sin egen glögg i källaren under vinbutiken, ofta i samarbete med stadens apotekare. Ett samarbete som kunde leda till en underbart god glögg. Snälleröds har tagit upp traditionen i Vinhandlarens starkvinsglögg, kunskap om vin kryddor och sprit förenat med hantverksmässig produktion. Resultatet är en tät, lagom söt glögg med fina rena kryddtoner avrundad med honung. En ur-glögg! För säkerhets skull använder vi ekologiskt odlade råvaror. Snälleröds Ångbränneri startades av bönder runt trakten av Snälleröds Säteri i Skåne, året var 1901. Vinhandlarfamiljen Berntson, vill bevara och förnya svenska dryckestraditioner.
Passar bra till: Vår röda glögg serveras med fördel varm på traditionellt vis. Ett tips är att byta ut de traditionella tillbehören russin och mandel och istället servera glöggen med lite apelsin- eller citronskal. En delikatess är också att dricka glöggen tillsammans med grönmögelost på pepparkakor.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 75 Kr 9646201 Beställning
750 ml 60 Kr 9646201 Beställning
750 ml 73 Kr 9747501 Beställning
Kommentarer