Betyg
0
Senaste betygen
shaitan
2013-11-23H.Augustsson
2013-09-13connyp
2012-11-04Mayah
2012-09-07Andreas.F
2012-06-26
Färg: Medeldjupt blåröd.
Doft: Ung, friskt och fruktig med kryddig doft av körsbär, blåbär och kaffe.
Smak: Torr med frisk syra. Något sträva tanniner men väl balanserade av varm, kryddig frukt med smak av moreller, örter och kaffe.
Vinifiering: Druvorna odlas på vingårdar i Monferrato (La Zucca Estate) och Langhe där jordmånen domineras av kalkhaltig, stenblandad jord.
Jäsningen sker på temperaturkontrollerade (23-25C) ståltankar med kontinuerlig överpumpning för optimerad extraktion av färg och tannin. Vinet dras över till cementtankar där det genomgår malolaktisk jäsning kring december. En del av vinet lagras på franska barriquer från Allier och resten på stora slovenska fat, båda fallen i fem månader.
Servering: Mustig viltgryta, Pasta Bolognese, antipasti
Lagring: vinner inte på lagring.
Doft: Ung, friskt och fruktig med kryddig doft av körsbär, blåbär och kaffe.
Smak: Torr med frisk syra. Något sträva tanniner men väl balanserade av varm, kryddig frukt med smak av moreller, örter och kaffe.
Vinifiering: Druvorna odlas på vingårdar i Monferrato (La Zucca Estate) och Langhe där jordmånen domineras av kalkhaltig, stenblandad jord.
Jäsningen sker på temperaturkontrollerade (23-25C) ståltankar med kontinuerlig överpumpning för optimerad extraktion av färg och tannin. Vinet dras över till cementtankar där det genomgår malolaktisk jäsning kring december. En del av vinet lagras på franska barriquer från Allier och resten på stora slovenska fat, båda fallen i fem månader.
Servering: Mustig viltgryta, Pasta Bolognese, antipasti
Lagring: vinner inte på lagring.
Kommentarer