Inycon Estate Aglianico - 2006

RÖDA VINER 13.5%
Nigab
Skapades 2007-11-30 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Sicilien Italien
Druva
Aglianico
Senaste betygen
Inycon Estates vingårdar ligger på den ofördärvade kusten av sydvästra Sicilien. Här, runt staden Menfi, har generationer av vinodlare arbetat tillsammans för att producera Siciliens mest karaktärsfulla viner.

Kommunen Menfi bildades 1938 och dess invånare och vinodlare har sedan starten odlat och jäst vin tillsammans. Men kooperativet Inycon fick fart så sent som 1973 av dess outtröttlige president Diego Planeta och vinernas framgång har gett regionen en stabilitet och framtidstro. Idag består kooperativet av 2 300 medlemmar och över 6 500 ha vingårdar till sitt förfogande.

Inycon har de senaste tio åren gjort omfattande investeringar i både vineriet och vingårdarna. Med hjälp av den senaste teknologin för att övervaka utvecklingen i vingårdarna, lägger man stor vikt vid att få in druvorna vid optimal mognad, och man skördar under de tidiga morgontimmarna för att få in druvorna så svala som möjligt. Utrustningen i vineriet är i internationell toppklass, och tack vare det varma klimatet har man alla förutsättningar för att göra precis de viner till rimligt pris och med koncentrerad frukt som efterfrågas av världens vinkonsumenter i dag.

Området: Östra Sicilien, runt staden Menfi.
Jordmån: Vulkanisk, som på hela Sicilien
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 79 Kr 9953501 Beställning
Kommentarer