Finca del Mar Dry Muscat

VITA VINER 11.5%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2006-12-27 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Valencia Spanien
Druva
Muscat
Senaste betygen
Vicente Gandía Plá blev under senare delen av 1800-talet förtroendevald för traktens vinodlare i egenskap av regionens främste vinexpert. 1885 startade han en vinnégociantfirma i Grao, vid hamnen i Valencia. Han var mannen som såg till att områdets viner kom ut på den europeiska marknaden. De efterföljande generationerna utvecklade företaget ytterligare och idag drivs företaget av den fjärde generationen. Vinproduktionen i Valencia var ursprungligen inriktad på export av bulkvin men Gandía bröt traditionen i början av 1970-talet genom att börja exportera vin på butelj. Denna verksamhet har haft en gynnsam utveckling och idag är Gandía ett av de ledande företagen inom sitt område. I Utiel-Requena ligger deras vinifikationscenter och det är förmodligen ett av Europas modernaste vinanläggningar, med en kapacitet att producera kvalitativt vin i stor skala med hjälp av avancerad teknik.

Framställning: Traditionell vinjäsning på rostfria tankar.
Karaktäristik: Ljusgul färg. Doften är fruktig och aromatisk med inslag av honung. Torr, fruktig och frisk smak med lätt kryddig honungston.
Användning: Serveras väl kylt till olika fiskrätter, asiatisk mat, sushi och fågel.
Övrigt: Att Vicente Gandía under det senaste året genomfört en långtgående modernisering av sina viner har ni upptäckt vid tidigare provningar av trotjänarna Gandía Tempranillo och Gandía Dry Muscat. Idag är det fruktiga viner som på ett mycket positivt sätt skiljer sig från deras tidigare mera traditionellt spanska stil. Stilförändringen markeras nu med en helt ny, fräschare design och vinerna byter samtidigt namn till Finca del Mar.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 49 Kr 279101 Ordinarie
3000 ml 169 Kr 279108 Ordinarie
Kommentarer