El Dorado

SPRIT 37.5%
Nigab
Skapades 2008-02-17 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Stil
Rom Ljus
Senaste betygen
Årgångar
Demerara är en region i Guyana, före detta brittisk koloni på sydamerikas nordöstra kust. I Demerara har man sedan många hundra år odlat sockerrör och producerat en mycket smakrik rom.

Demerara Distillers dominerar helt produktionen av demerara-rom, och det mesta av produktionen har exporterats på bulk. Tack vare sin smakrikedom har deras rom alltid varit uppskattad av de stora spritproducenterna runt om i världen. För ett tiotal år sedan beslöt Demerara Distillers att även börja buteljera under eget varumärke - El Dorado - och sedan dess har man vunnit otaliga priser världen över för sin mustiga och smakrika rom.

Råvaran till El Dorado white är melass, en restprodukt från produktionen av raffinerat socker. Då man vill ha det raffinerade sockret så rent som möjligt kommer smakämnena från sockerrören att koncentreras i melassen. Detta, tillsammans med den varsamma destilleringen i ålderdomliga kolonnpannor, är förklaringen till att även den ljusa, olagrade El Dorado white är så smakrik.

Med sin intensiva och rena romkaraktär passar El Dorado white utmärkt att använda i drinkar med fruktjuicer, särskilt mango, ananas eller passionsfrukt. Eller varför inte avnjuta den som en klassisk Cuba Libre, med Coca Cola, mycket is och en rejäl limeklyfta som pressas i glaset.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
700 ml 209 Kr 7050501 Beställning
Kommentarer