
Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon - 2010
RÖDA VINER 13.5%
Pernod & Richard Sweden
Skapades
2007-02-16
av
iglaset
Betyg
3
Senaste betygen

guy
2018-11-11
miksch
2012-10-28
finjafjant
2012-07-25
skylt
2012-05-25
Galivan
2011-10-16
Vinberedning: Druvorna skördas maskinellt under april månad och 70% lagras sedan på amerikanska ekfat och 30% på ståltank i mellan sex till åtta månader.
Färg: Mörk purpurfärg med rubinröd kant.
Doft: En relativt komplex doft av choklad, vanilj, ekfat, blommor (viol) och mörka bär, främst svarta vinbär.
Smak: Smaken kännetecknas av choklad, vanilj, mörka bär och en tydlig eukalyptus-ton.
Serveringstemp: 18-20° C
Hållbarhet: Vinner inte på lagring men kan sparas ett par år.
Vin och mat: Passar till smakrika kötträtter gärna med en sås smaksatt av vinbär, som kan matcha vinbärstonen i vinet eller till kraftiga pastarätter med krämig sås. Tonerna i vinet går bra ihop med lammrätter med örtinlsag. Även perfekt till hårdost.
Producent: Redan 1883 såg Don Melchor de Concha y Toro potentialen att odla vin vid Maipofloden. Han importerade franska vinrankor från Bordeaux för att göra sina första viner. Idag är Concha y Toro en av Chiles största och viktigaste vinproducenter. Man producerar bl a de kända vinerna Trio, Casillero del Diablo, Frontera, Sunrise och Chiles flaggskepp och deras stolthet Don Melchor Cabernet Sauvignon. Legenden föddes för mer än hundra år sedan på vingården Concha y Toro. Don Melchor ville behålla gårdens finaste viner för sig själv och för att skrämma bort obehöriga ur sin vinkällare lät han sprida ryktet att djävulen huserade i vinkällaren. Därav namnet Casillero del Diablo, djävulens källare
Färg: Mörk purpurfärg med rubinröd kant.
Doft: En relativt komplex doft av choklad, vanilj, ekfat, blommor (viol) och mörka bär, främst svarta vinbär.
Smak: Smaken kännetecknas av choklad, vanilj, mörka bär och en tydlig eukalyptus-ton.
Serveringstemp: 18-20° C
Hållbarhet: Vinner inte på lagring men kan sparas ett par år.
Vin och mat: Passar till smakrika kötträtter gärna med en sås smaksatt av vinbär, som kan matcha vinbärstonen i vinet eller till kraftiga pastarätter med krämig sås. Tonerna i vinet går bra ihop med lammrätter med örtinlsag. Även perfekt till hårdost.
Producent: Redan 1883 såg Don Melchor de Concha y Toro potentialen att odla vin vid Maipofloden. Han importerade franska vinrankor från Bordeaux för att göra sina första viner. Idag är Concha y Toro en av Chiles största och viktigaste vinproducenter. Man producerar bl a de kända vinerna Trio, Casillero del Diablo, Frontera, Sunrise och Chiles flaggskepp och deras stolthet Don Melchor Cabernet Sauvignon. Legenden föddes för mer än hundra år sedan på vingården Concha y Toro. Don Melchor ville behålla gårdens finaste viner för sig själv och för att skrämma bort obehöriga ur sin vinkällare lät han sprida ryktet att djävulen huserade i vinkällaren. Därav namnet Casillero del Diablo, djävulens källare
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
250 ml | 30 Kr | 296204 | Ordinarie |
375 ml | 40 Kr | 296202 | Ordinarie |
750 ml | 74 Kr | 296201 | Ordinarie |
1500 ml | 145 Kr | 296206 | Ordinarie |

guy
2018-11-11
miksch
2012-10-28
finjafjant
2012-07-25
skylt
2012-05-25
Galivan
2011-10-16
nlandin
2011-07-30
Lina
2011-07-24
jeil9866
2010-12-27
Helamb
2010-11-12
hjort72
2010-09-02
Barcko
2010-08-30
kultingen
2010-08-11
Pryltokig
2010-08-03MarcLager
2010-07-30
Gilgamesh
2010-04-10
våldis
2010-03-15
Hermes
2010-03-14
goa200
2009-12-23
nohnohyeh
2009-03-01
darksidedesign
2009-02-02
DaggerNunNorms
2009-01-20
Timmy
2009-01-08
makkipakki
2008-11-18
grepen1971
2008-10-16
varg74
2008-09-12
tsvensson
2008-09-01
jomal
2008-08-27
Jedy
2008-06-08
ecke
2008-03-14
johan.kerberg@telia.com
2007-10-04Liknande artiklar


















Kommentarer
Galivan
kultingen