Arette Gran Clase Tequila Extra Añejo 100% de Agave

SPRIT 38%
aliasSmith
Skapades 2008-11-13 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Arette Gran Clase är en limiterad produkt. Varje år tillverkas endast 20 fat, vilket gör den mycket svår att komma över. Arette Gran Clase är en single-barreltequila och varje flaska märks för hand. Den serveras bäst som en exklusiv avec något under rumstemeratur i ett Riedel tequilaglas, gärna tillsammans med Orangettes (chokladdragerade torkade apelsinskal). Arette Gran Clase har lagrats i 3 år vilket av många anses vara den lagringstid då den perfekta balansen mellan fat och agave uppstår.

Färg, doft och smak
Elegant tequila med tydliga toner av persika, citrus, vanilj och kaffe. Man finner även toner av sherry, anis och lätt rökighet. Arette Gran Clase är välbalanserad och har ett speciellt samspel mellan doft och smak. Den öppnar med mandel och choklad som sprider sig i munnen, lång avslutning med en mycket lätt beska.

Tillverkning och lagring
Agaven som används vid tillverkningen odlas på egna fält i utkanterna av Tequila. Den får ett förhållandevis högt fiberinnehåll och lågt vatteninnehåll, vilket ofta ger både citruskaraktär och örtighet. Agavens stam, piñan, tryckkokas i en autoclavé, vilket ger angenäma aromer från den råa agaven. Den har lagrats i tre år på fat som tidigare använts för Early Times Bourbon. Är singel-barrel, d v s tequilan kommer bara från ett unikt fat.

Om destilleriet
Destiladora Azteca de Jalisco ägs av bröderna Eduardo och Jaime Orendain som kommer från en familj som varit viktig i tequilaindustrin och för staden Tequila sedan mitten av artonhundratalet. Eduardo har både varit borgmästare i Tequila och ordförande i Camara Nacional de la Industria Tequilera.

Kategori: Tequila 100 % Agave
Destilleri: El Llano, Destiladora Azteca de Jalisco
Typ: Extra Añejo
Lagrad på fat i: tre år
Fattyp: Early Times Bourbon
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
700 ml 999 Kr 8948801 Beställning
Kommentarer