Santa Fé de Arraiolos

RÖDA VINER 14%
Nigab
Skapades 2007-05-08 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druvor: 50% aragonez, 30% trincadeira, 20% alicante bouschet
Karaktäristik:
- Mörk, röd färg.
- Stor, fruktig och komplex doft med inslag av björnbär, lite fat och med ursprungstypisk kryddighet.
- Medelfyllig, fruktig och kryddig smak med inslag av mörka bär, en aning fat och med lång eftersmak.
Passar till: De flesta rätter på nöt-, och lammkött.
Lagring: Vinet är konsumtionsfärdigt i dag, men klarar 1-2 års lagring.
Vinet: Efter avstjälkning och krossning har de olika druvsorterna jäst separat med odlad jäst på temperaturkontrollerade tankar av rostfritt stål. Trincadeira-vinet (alltså 30%) är lagrat tre månader på ett år gamla fat.
Producenten: Bacalhôa Vinhos (som tidigare hette JP Vinhos) är en av de klassiska producenterna i Portugal, och är framförallt känt för sina mousserande viner och vinerna från Setúbal-halvön, där även företagets huvudanläggning ligger. Man är idag dominerande när det gäller produktion av Moscatel de Setúbal och producerar årligen cirka 400 000 liter. Man har även en omfattande produktion av röda och vita viner från flera olika ursprung i Portugal.
Bacalhôa vinhos på nätet: www.bacalhoa.com
Området: Alentejo är ett stort vinområde i södra Portugal, på gränsen mot Spanien. Mellan skogarna av korkek breder här vidsträckta vingårdar ut sig. Alentejo har de senaste tio åren genomgått en dramatisk utveckling, från leverantör av enkla, grova bordsviner till ett område som är ett av de hetaste i Portugal för smakrika, moderna – men ändå typiskt portugisiska – röda viner.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 47 Kr 301901 Ordinarie
Liknande artiklar
Kommentarer